Recepten

Zomerse venkelsalade met zalm

Wil je een keer iets anders proberen dan boterhammen voor de lunch? Probeer dan deze venkelsalade met zalm!

Ingrediënten:

  • 1 venkel
  • 1 sinaasappel
  • 1 appel
  • Handje walnoten
  • 100 g gerookte zalm
  • 2 handjes veldsla

Dressing:

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Sap van een halve limoen
  • Versgemalen peper
  • Keltisch zeezout

Instructies: maak de dressing van het limoensap en olijfolie. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout. Snij de venkel in dunne reepjes. Schil de sinaasappel en snij de partjes uit het vlies. Bewaar de vliesjes, knijp deze uit boven de dressing. Snij de appel in blokjes. Meng de venkel, sinaasappel en appelblokjes door elkaar. Breng op smaak met de dressing. Leg de veldsla op een groot bord. Verdeel het groente en fruitmengsel over de sla en serveer met de zalm en walnoten.

Eetsmakelijk!