Recepten

Zoete aardappellasagne

Heb je een keer net wat meer tijd om te koken? Ga dan eens voor deze lasagne!

Lasagne zonder pasta? Dat kan zeker! Kijk hieronder voor het recept.

Ingrediënten voor ongeveer 2 personen:
– 1 grote zoete aardappel (of 2 kleinere)
– 1 courgette
– 2 bosui
– 125 gram (1/2 bakje) champignons
– 125 gram (1/2 bakje) cherrytomaatjes
– 1/2 eetlepel olijfolie
– 200 gram (1/2 pakje) gezeefde tomaat
– 2 eetlepels kruiden (bijv. Italiaanse kruiden, oregano, dille)
– 100 gram rauwe ham
– 100 gram cottage cheese
– 50 gram geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in lange dunne plakken (ong. 0,5 cm dik). Doe de plakken zoete aardappel in een pannetje met water en breng aan de kook. Laat ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken. Haal na 3 minuten van het vuur en laat uitlekken. Was intussen de groenten. Snijd de uiteindes van de courgette eraf. Schaaf de courgette met een kaasschaaf (of snijd) in lange dunne plakken. Snijd de bosui, champignons en cherrytomaatjes. Bak de bosui en champignons even kort in een klein scheutje olijfolie, ongeveer 2-3 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg ook de cherrytomaatjes toe. Doe de gezeefde tomaat in een bakje en meng dit met de kruiden.

Nu ben je klaar om de lasagne op te bouwen. Pak een middelgrote ovenschaal en start met wat plakken zoete aardappel. Leg hierover wat courgetteplakken. Voeg vervolgens een deel van de groente (mix van champignons, bosui, tomaat) toe. Leg hierop wat rauwe ham. Herhaal vervolgens de voorgaande stappen totdat de ingrediënten op zijn, maar let op: eindig met een klein laagje tomatensaus. Verdeel de cottage cheese hier overheen en als laatste de kaas. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de zoete aardappellasagne af in ongeveer 15-20 minuten. Eet smakelijk!