GLI Leefstijl Tips

Zin om beter in je vel te zitten? Zet je eerste stap in een nieuwe richting met Trifora Pro! Startdatum 2 februari 2023 18:00-19:00 uur.

Om je heen zie je dat het veel andere mensen wél lukt. Ze vallen af, ze ontwikkelen meer kracht, ze bouwen conditie op of je ziet dat hun houding verbetert en dat ze positiever in het leven staan. Waarom lukt mij dit niet? Een hele normale en logische gedachte. Trifora Pro helpt jou om de eerste stap te zetten en leert je meer over gezonde leefstijl via het vitaliteitsprogramma. Ook, zodat jij dit straks zelf kunt!

Dat je deze tekst leest op onze website is al stap 1. Deze eerste stap betekent al beweging!

Trifora Pro is een vitaliteitsprogramma dat gedeeltelijk vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar. Het is een combinatie van zorg voor mensen met overgewicht of obesitas (de zogenaamde gecombineerde leefstijlinterventie ofwel GLI BeweegKuur) en bewegen in een club met een unieke mix aan faciliteiten. Fitness, zwemmen, tennis en alle ondersteuning voor een vitaler leven. Wij geloven dat alles draait om balans. Regelmatig bewegen, voldoende ontspannen en bewuster eten. Op deze manier helpen we elk individu graag bij het bereiken van persoonlijke gezondheidsdoelstellingen.

Met Trifora Pro helpen wij jou met een gedragsverandering, gericht op het bereiken en het behouden van een gezonde leefstijl. Samen gaan we aan de slag met 3 pijlers:

  • Welke eetgewoontes heb ik?
  • Wat is voor mij een gezonde belastbaarheid?
  • Hoe verander ik mijn gedrag zodat ik een gezondere leefstijl krijg en behoud? Op het moment dat het de juiste tijd is ga je op eigen benen verder!

Trifora Pro gaat jou helpen om deze nieuwe kennis in praktijk te brengen. Na het persoonlijk gesprek met jouw leefstijlcoach en een van onze fitcoaches ontwikkelen wij samen een bewegingsplan. Dat bewegingsplan kan individueel of in groepsverband zijn. Naast dit bewegingsplan bieden wij jou digitale en persoonlijke ondersteuning om jouw nieuwe kennis op het gebied van beweging, voeding en gewoontes bij te houden. Door deze persoonlijke begeleiding op het gebied van zowel mentale ondersteuning, kennis als motivatie, gaan we voor een gezondere jij!

Voor wie?
De combinatie van het GLI programma en Trifora is bedoeld voor mensen met overgewicht of obesitas. Via je zorgverzekeraar kom je in aanmerking voor het GLI programma wanneer je een BMI van boven de 30 hebt. Of wanneer je een BMI vanaf 25 hebt én daarbij een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes 2 hebt. Verder moet je 18 jaar of ouder zijn.

Het programma
Ervaring leert ons dat gedrag en gewoontes diepgeworteld zijn. Om een nieuwe koers te varen, gaan we samen met jou een traject in van 2 jaar. Dat klinkt misschien lang, maar regelmatig bewegen, voldoende ontspannen en bewuster eten is niet iets dat je zomaar om hebt gegooid. Het is een proces dat vraagt om tijd, begrip, geduld en begeleiding. Na dit traject weten we zeker dat je zelf verder kunt!

Aanmelden
Wil je starten met het Trifora Pro programma is een verwijzing van de huisarts een voorwaarde. De huisarts kan je een verwijzing geven voor een kennismaking met onze leefstijlcoach. Als jij, de huisarts en de leefstijlcoach er samen uit zijn, kan je van start. De leefstijlcoach heeft daarbij, naast individuele begeleiding, een coördinerende rol en is de spil in het web voor zowel jou, de fysiotherapeut, de huisarts als de fitcoach.

Kosten
De ondersteuning vanuit fysio, diëtiste en leefstijlcoach worden, na een verwijzing door de huisarts, 2 jaar lang grotendeels vergoed door de zorgverzekeraar. Wij vragen een kleine bijdrage van € 11,- per week voor o.a. het uitgebreide sportaanbod en de begeleiding door de fitcoaches. Deze kosten worden per 4 weken gefactureerd gedurende de periode van het traject.  Het enige dat jij nodig hebt is een verwijzing, moed en motivatie!

Klinkt goed? En door!
Maak een afspraak voor een intake. Op deze manier kun je in alle rust al je vragen stellen aan onze leefstijlcoach Esther van der Kooij, esther@voedingconditie.nl. Daarnaast bekijk je de trainingsruimte en bespreken we de werkwijze. Stap 1 is gezet, zet stap 2 (en de rest) samen met ons. We verwelkomen je graag! Onze eerstvolgende datum van de startbijeenkomst is 2 februari 2023 18.00-19.00 uur. Meld je nu al aan om jouw individuele traject te starten.