GLI Leefstijl Tips

Zin om beter in je vel te zitten? Zet je eerste stap in een nieuwe richting met Trifora Pro! In september starten we met aparte mannen en vrouwen groepen, lees hieronder verder!

Om je heen zie je dat het veel andere mensen wél lukt. Ze vallen af, ze ontwikkelen meer kracht, ze bouwen conditie op of je ziet dat hun houding verbetert en dat ze positiever in het leven staan. Waarom lukt mij dit niet? Een hele normale en logische gedachte. Trifora Pro helpt jou om de eerste stap te zetten en leert je meer over gezonde leefstijl via het vitaliteitsprogramma. Ook, zodat jij dit straks zelf kunt!

Dat je deze tekst leest op onze website is al stap 1. Deze eerste stap betekent al beweging!

Trifora Pro is een vitaliteitsprogramma dat gedeeltelijk vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar. Het is een combinatie van zorg voor mensen met overgewicht of obesitas (de zogenaamde gecombineerde leefstijlinterventie ofwel GLI BeweegKuur) en bewegen door 3 professionele partijen: (sport)dietistenpraktijk Voedingconditie, Pro-F Fysiotherapie en Trifora. Trifora is een club met een unieke mix aan faciliteiten. Fitness, zwemmen, tennis en alle ondersteuning voor een vitaler leven. Wij geloven dat alles draait om balans. Regelmatig bewegen, voldoende ontspannen en bewuster eten. Op deze manier helpen we elk individu graag bij het bereiken van persoonlijke gezondheidsdoelstellingen.

Met GLI Beweegkuur Trifora Pro helpen wij jou met een gedragsverandering, gericht op het bereiken en het behouden van een gezonde leefstijl. Samen gaan we aan de slag met 3 pijlers:

  • Welke eetgewoontes heb ik?
  • Wat is voor mij een gezonde belastbaarheid?
  • Hoe verander ik mijn gedrag zodat ik een gezondere leefstijl krijg en behoud? Op het moment dat het de juiste tijd is ga je op eigen benen verder!

Wij gaan jou helpen om deze nieuwe kennis in praktijk te brengen. Na het persoonlijk gesprek met jouw leefstijlcoach om jouw doelen in kaart te brengen, volgt het gesprek met de dietist voor een voedingsplan op maat. Vervolgens ontwikkelen de fysiotherapeuten samen met jou een bewegingsplan. Dat bewegingsplan kan individueel of in groepsverband zijn en wordt ondersteund door de fitcoaches van Trifora. Daarna volgen diverse groepssessies door aangewezen experts voor al jouw vragen, reflextie en kennis op het gebied van beweging, voeding en gewoontes. Door deze begeleiding op het gebied van zowel mentale ondersteuning, kennis als motivatie, gaan we voor een gezondere jij!

Voor wie?
De combinatie van het GLI programma en Trifora is bedoeld voor mensen met overgewicht of obesitas. Via je zorgverzekeraar kom je in aanmerking voor het GLI programma wanneer je een BMI van boven de 30 hebt. Of wanneer je een BMI vanaf 25 hebt én daarbij een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes 2 hebt. Verder moet je 18 jaar of ouder zijn. In de groep van september gaan we iets nieuws testen om de effectiviteit van ons programma te verhogen: namelijk een mannen en vrouwengroep.

  • Vrouwengroepen: Alle vrouwen in de vrouwengroep! Meld je aan met een vriendin, moeder of dochter. Alleen aanmelden? Geen probleem! We plannen je in voor de oktober/november groep. Zo kun je eerder beginnen terwijl we de effectiviteit van duo’s onderzoeken.
  • Mannengroepen: Voor de mannen geldt geen specifieke koppeling. Alle mannen zijn welkom!

Het programma
Ervaring leert ons dat gedrag en gewoontes diepgeworteld zijn. Om een nieuwe koers te varen, gaan we samen met jou een traject in van 2 jaar. Dat klinkt misschien lang, maar regelmatig bewegen, voldoende ontspannen en bewuster eten is niet iets dat je zomaar om hebt gegooid. Het is een proces dat vraagt om tijd, begrip, geduld en begeleiding. Na dit traject weten we zeker dat je zelf verder kunt!

Aanmelden
Voorafgaand 
aan het starten, is een digitale verwijzing van de huisarts, gestuurd via ZorgDomein naar praktijk Voedingconditie een voorwaarde.  (Tip: vraag direct of je in aanmerking komt voor een verwijzing voor de ketenzorg, zodat je optimale begeleiding krijgt!) Als jij, de huisarts en de leefstijlcoach er samen uit zijn, kan je van start.

Kosten
De ondersteuning vanuit fysio, diëtiste en leefstijlcoach worden, na een verwijzing door de huisarts, 2 jaar lang grotendeels vergoed door de zorgverzekeraar. Wij vragen een kleine bijdrage van € 11,- per week voor o.a. het uitgebreide sportaanbod en de begeleiding door de fitcoaches. Het enige dat jij nodig hebt is een verwijzing, moed en motivatie!

Klinkt goed? En door!
Laat jouw verwijzing digitaal sturen en maak een afspraak voor een intake. Op deze manier kun je in alle rust al je vragen stellen. Vul hier jouw gegevens in. Geef bij de opmerking aan waar het om gaat. Dan wordt je toegevoegd aan de online agenda, krijg je aanvullende informatie en kan je een afspraak plannen met de leefstijlcoach. Stap 1 is gezet, zet stap 2 (en de rest) samen met ons. We verwelkomen je graag! Je hoeft niet te wachten op de groepsbijeenkomsten en kan gewoon al beginnen met de intakes en het sporten! De groepsbijeenkomsten zullen starten in juni, de data daarvan zullen nog volgen.