Vergoedingen

Vergoedingen vanuit de zorgverzekering

Voedingsadvies:

Vanuit de basiszorgverzekering wordt drie uur dieetadvisering vergoed. Een verwijsbrief is niet verplicht. Dit zijn vier tot zes consulten. Mogelijk is er recht op aanvullende vergoeding voor extra dieetadvisering vanuit het aanvullende verzekeringspakket (bovenop de vergoeding vanuit de basiszorgverzekering). Dit is afhankelijk van jouw aanvullende verzekeringspakket. Vraag jouw zorgverzekeraar eventueel om advies.

GLI Gecombineerde Leefstijlinterventie:

Wij bieden op diverse locaties het GLI traject BeweegKuur aan. Dit wordt vergoed via jouw zorgverzekeraar. Een verwijsbrief is verplicht. Het kan zijn dat je jouw rekening zelf moet indienen, dit verschilt per verzekeraar. Bij locatie Trifora bieden wij Trifora PRO aan, een uitgebreidere versie van de BeweegKuur. Hier vragen wij een bijdrage van €10,- per week voor

Eigen risico

De vergoeding uit de basiszorgverzekering kan invloed hebben op het eigen risico wanneer dit nog niet (volledig) is verbruikt. Het tarief dat middels het eigen risico wordt gedeclareerd verschilt per zorgverzekeraar. Bij vergoeding vanuit de aanvullende verzekering is er geen sprake van het eigen risico. Daarnaast geldt dat tot 18 jaar geen sprake is van kosten, gezien er geen eigen risico geldt tot 18 jaar. Voor verwijzingen vanuit de ketenzorg en de GLI geldt ook geen eigen risico.