Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 teentje knoflook
– 2 uien
– 1 courgette
– 1 bakje (250 gram) champignons
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1/2 blikje (150 gram) mais
– 1 pak (500 gram) gezeefde tomaten (passata)
– 2 eetlepels Italiaanse kruiden (+ evt. peper)
– 1 bolletje mozzarella light
– 8 volkoren lasagnebladen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor (kijk op de verpakking van de lasagne op welke stand/graden). Snijd de knoflook, uien, courgette, champignons, paprika’s fijn. Laat wat olijfolie heet worden in een grote wokpan/hapjes pan. Fruit hierin de knoflook en uien kort op middelhoog vuur. Voeg na 2 minuten de courgette, champignons en paprika’s toe. Roerbak de groenten kort, ongeveer nog 4-5 minuten. Voeg vervolgens de mais, tomatenpassata en Italiaanse kruiden (+ eventueel wat peper naar smaak) toe en breng het geheel aan de kook zodat de saus wat indikt. Haal het na ongeveer 5 minuten van het vuur en je kan dan de lasagne gaan opbouwen. Doe eerst een laag saus in de ovenschaal, leg er vervolgens een laagje lasagnebladen op. Herhaal dit totdat de saus op is. Je eindigt met een laagje saus. Snijd de mozzarella in plakken en leg dit eroverheen. Zet de lasagne in de oven. Kijk op de verpakking van de lasagne voor de oventijd. Garneer het met nog wat Italiaanse kruiden en peper naar smaak. Eet smakelijk!
Recepten