Leefstijl Sportvoeding

Titia op het wereldkampioenschap Hyrox in Vegas!

11 mei vertrok ik met support van mijn vriend naar Las Vegas voor het WK Hyrox op 14 mei. Gelukkig valt het acclimatiseren mee omdat het evenement indoor is. Wat houdt Hyrox in?

1km rennen
1km Skierg
1km rennen
4x 12,5m sled push 155kg
1km rennen
4x 12,5m sled pull 105kg
1km rennen
80m burpee broad jump
1km rennen
1km roeien
1km rennen
100m farmers Walk 2x 24kg
1 km rennen
100m sandbag 20kg lunge Walk
1km rennen
100 Wall Balls 6kg

Op 13 mei was de inschrijving en openingsceremonie, compleet met het nationale volkslied en lekker Amerikaans overdreven. De volgende dag moest ik pas in de middag starten en door m’n jetlag natuurlijk lekker vroeg wakker. Maargoed, rond 14:00u s’middags ging eindelijk het startschot!

Ik begon lekker met lopen en kwam als 1e van mijn startwave de Skierg zone binnen. Deze had ik al veel geoefend bij Trifora, dus als eerste verliet ik ook de zone weer terug naar het lopen. Bij het volgende onderdeel de sled push (zware slee duwen) startte ik als 2e. Ik wist al dat ik dit onderdeel heel zwaar zou vinden, maar phoe!! Wat zwaar! Uiteindelijk is het me zowaar gelukt, niet eens echt in een heel slechte tijd. Maar toen… Eenmaal klaar wilde ik weer beginnen met lopen echter had ik complete spaghetti benen, ik had me helemaal opgeblazen. Achteraf gezien had ik ook een flinke uitschieter in mijn hartslag. Teveel verzuurd probeerd ik het lopen weer op te pakken, helaas vanaf toen fors ingeleverd. Ik heb looptijden gelopen waar ik normaal nog niet eens een rustig duurloopje mee loop. Dat is wel echt jammer, ik heb het daar wel echt op laten liggen. Hoe dan ook, na 1uur 29 minuten en 14 seconden kwam ik eindelijk over de finish! Doel gehaald: geen laatste geworden en binnen 1,5u eindigen. Dus met een beetje een gemengd gevoel kijk ik er op terug, maar het was uiteraard een heel mooie ervaring.

Daarna was het eindelijk tijd voor nog een weekje vakantie.