Sinterklaas snack alert 🚨
Een recept met niet teveel poespas en in een handomdraai gemaakt. Dus op zoek naar een lekker verantwoord krokant koekje voor het sinterklaasweekend? Duik dan vanmiddag nog je keuken in en ga aan de bak met dit recept.
Speciaal met een extra Sinterklaas tintje door de toevoeging van koek- en speculaaskruiden en een handvol kruidnoten. Het recept sla je gemakkelijk op door rechts onderaan op het icoontje te klikken.
Wat heb je nodig voor circa 16 koekjes?
• 200 gram havermout, fijngemalen (hoeft niet)
• 1 rijpe banaan
• 30 gram rozijnen
• 30 gram amandelen, fijngehakt
• 60 ml zonnebloemolie
• 2 eetlepels honing
• 1 eetlepel kaneel
• 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
• Handvol kruidnoten, fijngehakt
• 1 ei
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte)
2.Meng alle ingrediënten door elkaar totdat een egaal dik mengsel ontstaat.
4. Maak circa 16 balletjes en druk plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
5. Bak de koekjes circa 25 minuten in de voorverwarmde oven.