BlogEsther Blogs Leefstijl

Samen aan de slag met jouw positieve gezondheid groei en LEEF! wijs leven

Samen met Esther (Leefstijl- en NLP Coach) aan de slag met jouw positieve gezondheid groei en LEEF! wijs leven!

Waarom kiezen voor jezelf?
We leven anno 2022 in een dynamische en hectische wereld. De hele dag door ‘moeten’ we van alles en zijn we actief in de breedste zin van het woord. Als het geen afvinklijstjes zijn die we van onszelf moeten afwerken dan worden we wel door andere mensen van alles opgelegd. Het grappige is dat we continue aan staan en dat we dit eigenlijk heel normaal vinden. Het ‘continue aanstaan’ is de laatste jaren enorm versterkt door digitalisering. Allemaal heel begrijpelijk.
In dit tijdperk merken we dat heel veel mensen het continue aanstaan niet meer in balans kunnen brengen met rust voor jezelf inbouwen. Dit klinkt misschien ‘zwaar’, maar bottomline komt het erop neer dat ons lichaam ‘continue aanstaat’. Het gekke is, dat we hier een behoorlijke tijd helemaal niets van merken. Ons lichaam past zich snel aan en vindt het heerlijk om continue aan te staan. Op lange termijn ontstaan vage klachten als; onregelmatige hoofdpijn, hormoonklachten, korte stress momenten die overgaan in chronische stress, hoge bloeddruk, maag- of darmklachten, toename van gewicht. Naar de huisarts of fysio kan allemaal in Nederland. Met gemak zelfs. Alleen lost dit vaak genoeg de onderliggende trigger niet op. En nu?

Welke rol speelt een leefstijl- en NLP coach?
Sinds enkele jaren zijn er leefstijlcoaches. Wat is nu precies het doel van een leefstijlcoach? Een leefstijlcoach is een professional die je begeleidt bij het nemen van de regie over je gezondheid en welzijn. Het doel van leefstijlcoaching is dat je een leven kunt leiden waar jij je goed bij voelt, met alle mogelijkheden en beperkingen die je hebt in je dagelijkse leven. Mijn werkwijze is vooral gericht om jou inzichtelijk te maken dat er samenhang is tussen lichaam, geest, emoties, relaties en zingeving. Ik ondersteun je bij het behalen van een doel en vooral dat je het kunt vertalen naar concrete stappen en tot actie overgaat. Aan de hand van doelgerichte coachings- en trainingsmethodieken die zich voornamelijk richten op de situatie in het hier – en – nu.

Hoe werkt dit in de praktijk?
Wist je dat je door hele kleine aanpassingen in je dagelijkse routine je leefstijl behoorlijk kunt verbeteren? Op een menselijke manier die bij jou past? Door samen te kijken naar de mogelijkheden? Mijn LEEF! wijs programma heeft een duur van zes maanden waarin we toewerken naar een gezondere of gezonde leefstijl. Schrijf je in en zet de eerste stap gezet naar een fittere jij!

LEEF! wijs start met drie sessies
We starten met een uitgebreide intake. In het eerste fysieke gesprek komen we erachter of ik degene ben die je kan ondersteunen bij jouw hulpvraag. Daarnaast is een intakegesprek ook meteen een screening of leefstijlcoaching voor jou wel zinvol is, al dan niet in combinatie met andere begeleiding van diëtiste, fysio en sportschool. Deze screening gaat in op leefstijlindicatoren, zoals beweeggedrag, rookgedrag, alcoholgebruik, voedingspatroon en mate van ontspanning/stress (rust/slapen). Met andere woorden ik ga je veel vragen stellen, je observeren, goed naar je luisteren zodat ik een goed beeld van jouw wereld heb. Dit is het startpunt voor ons beide.

Hoe zien de vervolggesprekken eruit?
Na de intake gaan we aan de slag met jouw hulpvraag. Ik gebruik het Positieve Gezondheidsmodel als gespreksinstrument. Daarnaast zet ik diverse coaching tools in om te komen tot jouw persoonlijke doel. Jij bent aan zet, maar ik ben er om je te ondersteunen. Het programma wordt op maat ontwikkeld voor jou. Dat betekent dat het is afgestemd op jouw behoeftes en niet dat er een standaard aantal consulten plaatsvinden. De eerste maand zullen we dan ook ontdekken waar jouw behoefte ligt. Aan het einde van dit programma, heb je een start gemaakt aan je eigen gezonde leefstijl en heb je tools in handen om dit dagelijks toe te blijven passen.

Investering LEEF! wijs
Wat gaan we doen? Drie sessies, van 90 minuten per sessie.
Kosten in totaal: €255,- inclusief btw. Opmerking: Deze sessies kunnen ook naast de Gecombineerde Leefstijl Interventie Beweegkuur (GLI) worden ingezet. De sessies worden niet vergoedt door de zorgverzekeraar.

LOCATIE: OERboerderij, Bentheimerstraat 15, de Lutte. Vanuit Enschede, richting Oldenzaal en dan richting de Lutte is deze locatie goed aan te rijden. Ook met openbaar vervoer te bereiken. Uiteraard ben ik bereidt om een coachsessie op een van onze andere locaties te doen.

En dan nog even dit..
Ik ben geen persoon die op de minuten kijkt. Met andere woorden ik neem de tijd voor een consult. Kom op tijd zodat we jouw tijd en mijn tijd waardevol kunnen benutten.

Daag je brein uit! Investeer in jezelf! Ik zie je inschrijving tegemoet!

Esther van der Kooij
Leefstijlcoach – NLP Positieve Groei Coach – Ayurvedisch Nutritionist