Recepten

Salade met zalm en sperziebonen

In de zomer is het heerlijk om frisse, lichte gerechten te eten. Vandaag hebben we een heerlijke salade voor jullie!

Een salade kan je als lunch eten, maar kan je ook zeker klaarmaken voor het avondeten. Een goede manier om voldoende groente binnen te krijgen!

Ingrediënten per persoon:
– 75 gram sperziebonen
– 50 gram komkommer
– 1/2 tomaat
– 1/4 rode ui
– 1/4 avocado
– 75 gram gerookte zalm
– 25 gram gemengde sla

Tip de sperziebonen en snijd ze door de helft. Was de sperziebonen en doe ze in een pan met een laagje water. Breng aan de kook en kook ze in ongeveer 10 minuten (beet)gaar. Was de komkommer en tomaat en snijd deze in stukjes. Snijd ook de ui, avocado en zalm. Pak een grote kom/schaal en doe daar alle ingrediënten in. Giet de boontjes af en voeg ook toe. Voeg naar wens wat kruiden en specerijen toe om de salade verder op smaak te brengen (bijv. dille, peterselie, peper).