Rode biet pannenkoekjes
Kom jij elke dag aan de 250-300 gram groenten? We kunnen ons best voorstellen dat dat soms een opgave is. Eet je groenten eens wat meer overdag of start je dag er bv eens mee. Groenten zijn namelijk ook heel goed en gemakkelijk te verwerken in (ontbijt)gerechten. Ook een handig trucje wanneer je kind een slechte groente eter is.
Hierbij het recept! Durf jij de rode pannenkoekjes aan?
Recept voor: Circa 6 pannenkoekjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
-1 ei
-1 banaan
– 100-150 gram rode bietjes
– 55 gram volkorenmeel of volkoren speltmeel
– 35 gram zelfrijzend bakmeel
– ½ tl bakpoeder
– 100 ml halfvolle melk of amandelmelk
– Flinke snuf kaneel
– 2 tl vanille extract
Bereidingswijze
1. Prak de banaan en klop het ei los.
2. Voeg beide meelsoorten toe, samen met het bakpoeder, de melk, de kaneel en geprakte banaan. Mix tot een egaal beslag.
3. Pureer in een aparte kom de bietjes en voeg aan het beslag toe.
4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes circa 1-2 minuten aan beide kanten.
5. Herhaal totdat het beslag op is.
Eetsmakelijk!