Een makkelijke vegetarische risotto maken? Hieronder vind je het volledige recept.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 500 ml water
- 1 blokje groentebouillon
- 1 teentje knoflook
- 1 grote ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 100-150 gram (onbereid gewogen) risottorijst
- 400 gram paddenstoelen (bijv. champignons, kastanjechampignons, shiitake, oesterzwammen)
- 50 gram rucola
- 50 gram geraspte 30+ kaas
Bereidingswijze:
Maak de groentebouillon door 500 ml gekookt water te mengen met een groentebouillonblokje. Snijd intussen de knoflook en ui fijn. Maak de olijfolie warm in een hapjespan of kookpan en fruit hierin vervolgens de knoflook en ui. Voeg na 2-3 minuten de risottorijst toe en roer dit even goed totdat de rijst ook glazig is. Daarna kan de bouillon in delen worden toegevoegd. Voeg een scheut (+/- 100 ml) toe en laat dit zachtjes koken, totdat de bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de bouillon op is of tot wanneer de rijst gaar is (je kan wat bouillon overhouden). Roerbak intussen de paddenstoelen kort op middenhoog vuur in wat olijfolie. Meng de paddenstoelen met de risotto als deze gaar is. Serveer de paddenstoelenrisotto met de rucola en geraspte kaas.