Een eigengemaakte zoete aardappelsoep met wortel en paprika. Heerlijk voor bijvoorbeeld een lunch of brunch tijdens Pinksteren!
Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten!
Ingrediënten voor 4-6 kommen soep:
– 1 zak (400 gram) zoete aardappelblokjes of +/- 3 zoete aardappelen
– 1 zak (300 gram) wortel of +/- 3 wortelen
– 1 oranje paprika
– 2 rode uien
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 liter groentebouillon (1 liter water met 2 groentebouillonblokjes)
– Kruiden en specerijen naar wens (bijv. komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder)
Benodigdheden:
– Grote kookpan
– Staafmixer
Bereidingswijze:
Was en snijd de groenten fijn. Verwarm de olijfolie in een grote kookpan en fruit de rode ui op matig vuur. Voeg ook de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Schep het af en toe om. Voeg na 5 minuten de groentebouillon toe en breng het aan de kook. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat het 20 minuten zachtjes koken. Haal de pan na 20 minuten van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met kruiden en specerijen naar wens.
Serveertips:
– Garneer de soep met wat reepjes gegrilde paprika
– Voeg na het pureren gerookte zalmsnippers of kipreepjes toe
– Serveer de soep met een eetlepel ricotta en takje peterselie
– Serveer de soep met een volkoren broodje/boterham om in de soep te dippen of beleg het met bijv. een gekookt eitje, (overgebleven) ricotta en/of zalm/kip
Tip:
Soep over? Vries de soep per portie in. Altijd handig als je een keer geen tijd of zin hebt om te koken.