Recepten

Recept: Zalm uit de oven

De aanbeveling is om 1-2 keer per week (vette) vis te eten. Vis is een bron van vitamine D en gezonde visvetzuren.

Wat heb je nodig en hoe bereid je dit? Je leest het hieronder!

Ingrediënten voor 4 personen
– 4 zalmfilets
– 1 bakje verse dille of potje gedroogde dille
– 1 eetlepel olijfolie
– 500 gram trostomaatjes
– 1 bosui
– 200 gram Griekse yoghurt
– Kruiden en specerijen naar smaak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid de zalmfilets met de dille. Pak een grote ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie. Leg de zalmfilets in de ovenschaal met de trostomaten. Doe de zalm in de oven voor ongeveer 20 minuten. Snijd de bosui fijn en meng met de Griekse yoghurt. Serveer de zalm met trostomaat en yoghurtdressing met bosui.

Serveertips
Lekker om te serveren met een (zoete) aardappelpuree of gekookte krieltjes. Ook kan je de krieltjes samen met de zalm in de oven bereiden.
Kies daarnaast voor een groente of rauwkost om de maaltijd te voorzien van extra vitaminen en mineralen en om aan de dagelijkse aanbevolen groente-inname te komen (minimaal 250 gram groente per dag).