Nieuwe inspiratie voor de avondmaaltijd! Een pasta die je ook naar eigen wens kan invullen.
Ingrediënten per persoon:
– 100 gram volkoren pasta (bereid, +/- 50 gram onbereid gewogen)
– 1 zalmfilet (+/- 100 gram)
– 100 gram champignons
– 1 bosui
– 5 cherrytomaatjes
– 1 handje rucola
– 1/4 bol mozzarella light (+/- 25-30 gram)
– kruiden en specerijen naar wens (bijv. oregano, basilicum)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat of in een ovenschaal. Leg hierin de zalmfilet(s). Voeg kruiden en specerijen naar wens toe (bijv. peper, dille). Zet de zalm in de oven voor ong 20 minuten. Bereid intussen de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Was en snijd de groenten. Bak de champignons en bosui kort in een klein scheutje olijfolie, ongeveer 3 minuten. Voeg de laatste minuut evt de tomaatjes toe. Serveer de pasta met de zalm en groenten. Serveer daarbij de rucola en mozzarella. Breng evt nog op smaak met kruiden en specerijen!
Tips:
– De zalm kan ook worden gebakken.
– Kies groenten uit naar wens, andere mogelijkheden zijn bijv prei, spinazie, broccoli, paprika, courgette, mais, etc.