Wederom een snelle avondmaaltijd, deze keer met perzik.
Ik hoor je denken: daar zit toch heel veel suiker in? Je kunt natuurlijk verse perzik kopen, of (indien buiten het seizoen), haal je perzikpartjes uit het vriesvak in de supermarkt! Laat ze even ontdooien in een beker, waardoor je ook meteen wat sap hebt. Zónder toegevoegd suiker :).
Nodig voor 2 personen:
– 200g kipfilet (of vegetarische kipstukjes, of 150 linzen)
– 125g perzikpartjes + sap hiervan
– 100-150 gram zilvervliesrijst (onbereid)
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 bakje champignons
– 2 rode/oranje puntpaprika’s
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 el ketjap manis
– 1 tl sambal
– 1 el olijfolie/vloeibare boter
(Optie voor meer saus; 1 blikje tomatenblokjes)
Laat de perzikpartjes ontdooien in een bakje. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd en was de groente. Bak de kipfilet bruin in de pan. Voeg vervolgens de ui, knoflook, paprika en champignons hieraan toe. Voeg na 4-5 minuten de tomatenpuree toe en bak dit 1-2 minuutjes mee. Snijd de perzikpartjes in stukjes en voeg samen met het sap, de ketjap en sambal (en eventueel de tomatenblokjes) toe aan de pan. Laat dit een paar minuten pruttelen. Serveer vervolgens met de zilvervliesrijst. Eet smakelijk!
Wil je nóg sneller klaar zijn? Koop dan voorgesneden groente, bijvoorbeeld voorgesneden paprika uit de vriezer.