Groentegerecht met bloemkoolrijst
Inmiddels helemaal ‘hot’, rijst of pasta vervangen door groente. Dit is een makkelijke manier om veel groente binnen te krijgen. Maar hoe maak je hier nu een lekker gerecht van? Onderstaand recept is zeker een aanrader!
Nodig voor 2-3 personen
– 400g bloemkoolrijst
– 2 puntpaprika’s
– 100g doperwtjes (bijvoorbeeld uit de vriezer)
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– Halve courgette
– 10 cherrytomaatjes
– 250g kippendijfilet
– Bereidingsvet
– Half bouillonblokje
– Andere kruiden naar keuze, bijv. provinciaalse kruiden of kipkruiden zonder zout
Bereiding:
→ Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes.
→ Bak deze samen met de kippendijfilet in wat olijfolie in een pan gaar.
→ Snijd ondertussen de paprika’s, courgette en tomaat ook in stukjes.
→ Wanneer de kip gaar is, voeg de overige gesneden groente + doperwtjes toe.
→ Voeg ook de bloemkoolrijst, het verkruimelde bouillonblokje en de kruiden toe.
→ Wok op een hoog vuur totdat de groente ‘gaar’ of naar wens zijn. Voeg eventueel nog wat sambal of chilisaus toe.
Eet smakelijk!