Een gezonde warme maaltijd met maar 6 ingrediënten! Hoe fijn is het om een recept te bereiden zonder dat je daarvoor een waslijst aan ingrediënten in huis moet halen?!
Lees hieronder het recept voor gevulde puntpaprika’s. Deze bereid je in ongeveer 40 minuten.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 300 gram kipfilet
– 4 rode puntpaprika’s
– 2 uien
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 zak (400 gram) verse spinazie
– 100 gram roomkaas light (of ricotta/cottage cheese)
Benodigdheden:
– Bakplaat
– Bakpapier
– Wokpan
– Kookpan
– Vergiet
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in blokjes en kook deze in 15 minuten gaar. Snijd de paprika’s over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de paprika’s hierop. Snijd de uien fijn. Laat de olijfolie heet worden in een grote wokpan en fruit de ui op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de verse spinazie toe totdat deze is geslonken. Haal van het vuur en laat de ui/spinazie even uitlekken in een vergiet. Haal ook de kip van het vuur en giet af. Doe de kip in een kom of terug in de pan en pluk deze uit elkaar met een vork. Voeg de spinazie, ui en roomkaas hieraan toe en meng het geheel goed. Breng naar wens op smaak. Vul de paprika’s en schuif deze in het midden van de oven en bak deze af in ongeveer 15 minuten.
Serveertip:
Je kan de gevulde paprika’s serveren met zilvervliesrijst of volkoren couscous/pasta.