Vitamine C is goed voor de weerstand. Het is daarom belangrijk om dagelijks voldoende vitamine C binnen te krijgen. Onder de categorie ‘groenten met veel vitamine C’ scoort paprika erg hoog. Hieronder volgt een gezond recept met gevulde paprika!
Ingrediënten per persoon:
– 1 paprika
– ½ ui
– 50 gram champignons
– ½ eetlepel olijfolie
– 2 eieren
– 1 eetlepel (20 gram) feta of geraspte kaas
– 1 eetlepel (20 gram) semi gedroogde tomaten
– 100-150 gram rauwe groente voor een salade (bijv. sla, cherrytomaatjes, komkommer)
– ½ eetlepel (10 gram) zonnebloempitten
Benodigdheden:
– Ovenschaal
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika in de ovenschaal. Snijd de ui en champignons en bak deze kort met een beetje olijfolie. Verdeel de ui en champignons over de twee halve paprika’s. Breek boven iedere halve paprika een eitje los. Voeg wat feta en gedroogde tomaatjes toe en zet de ovenschaal op een rooster/bakplaat in het midden van de oven. Bak de gevulde paprika af in ongeveer 25-30 minuten. Maak intussen een rauwkost van groente naar keuze en garneer de rauwkost met de zonnebloempitten. Serveer de gevulde paprika met de rauwkostsalade.
Voedingswaarden per portie:
Energie 410 kcal
Vet 26,1 gram
Koolhydraten 15,9 gram
Eiwit 23,6 gram
Vezels 8,6 gram
Variatie-/serveertip:
Serveer de gevulde paprika met volkoren couscous. Gebruik per persoon 75 gram (bereid gewogen) volkoren couscous. Voedingswaarden incl. couscous: 495 kcal, 26,7 gram vet, 32,5 gram koolhydraten, 26,8 gram eiwitten, 10,4 gram vezels.
Eet smakelijk!