Nieuwe inspiratie voor het avondeten!
Een simpele maar zeker lekkere maaltijd die je in maximaal 15-20 minuten op tafel hebt staan.
Benodigdheden per persoon:
– 1 zoete aardappel
– 3 champignons
– 1 bosui
– 1/2 bakje (125 gram) cherrytomaten
– 100 gram mager rundergehakt
– 1/2 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel cottage cheese
Bereidingswijze:
Was de zoete aardappel goed, je hoeft hem niet te schillen. Prik er met een vork rondom heen gaatjes in. Leg de zoete aardappel in een ovenschaal en doe deze in de magnetron. Zet hem op ongeveer 700 watt voor ongeveer 10 minuten. Snijd intussen de champignons, bosui en cherrytomaatjes. Vorm van het gehakt een bal en druk vervolgens plat tot een burger. Doe de burger in de pan (zonder olijfolie) en bak hem in ongeveer 6-8 minuten op middelhoog vuur gaar, keer halverwege. Schuif halverwege de burger iets opzij, doe wat olijfolie aan de andere kant van de pan en bak de champignons, ongeveer 2-3 minuten. Voeg het laatste minuutje de bosui en tomaatjes toe. Haal de zoete aardappel uit de magnetron en haal de pan van het vuur. Snijd de zoete aardappel doormidden en leg deze op het bord. Serveer de gepofte zoete aardappel met de burger, groente en voeg als laatste de cottage cheese toe.