Recepten

Recept: Feestje op je boterham

‘Broodmaaltijd à la Voedingconditie!’

Een broodmaaltijd saai? Maak ook van een broodmaaltijd een feestje! Het onderstaande gerecht recept kost je een paar minuutjes tijd, maar als je het ons vraagt wel erg lekker.

Ingrediënten voor 1 portie:
– 3 kleine sneetjes volkoren brood (of 3 halve snee volkoren brood – diagonaal gesneden)
– 3 eetlepels cottage cheese
– 1 plakje kipfilet (andere opties zijn: rookvlees of ham)
– wat groente naar keuze (voor het recept op de foto is het volgende gebruikt: 1/4 rode ui, 1/4 rode paprika, 2 middelgrote champignons, 3 cherrytomaatjes
– wat kruiden naar keuze (voor dit recept is het volgende gebruikt: vers gemalen peper, gedroogde dille)

Benodigdheden
– kleine ovenschaal of grotere ovenschaal als je meerdere porties gaat bereiden

Bereiding
Verwarm de oven voor, gebruik indien mogelijk de grillstand of anders voorverwarmen op 200 graden. Leg het eerste sneetje brood in de ovenschaal (gebruik eventueel bakpapier). Besmeer het met 1 lepel cottage cheese. Beleg het met een half plakje kipfilet. Snijd de groenten en halveer de cherrytomaatjes. Leg wat groenten (m.u.v. de tomaatjes) op de kipfilet. Voeg wat kruiden naar wens toe. Leg het tweede sneetje brood er bovenop. Herhaal de voorgaande stappen. Leg het laatste sneetje brood er bovenop en beleg de bovenkant met de laatste lepel cottage cheese en met de gehalveerde cherrytomaatjes. Voeg naar wens nog wat kruiden toe. Zet de ovenschaal voor ongeveer 5-7 minuten in de oven. Eet smakelijk!