Bruschetta
Nodig voor 2 belegjes:
– 4 tomaten
– Een handje basilicumblaadjes
– 1 teentje knoflook
– Peper en zout
– 2 el olijfolie
– 2 snee volkorenbrood
– Eventueel wat olijfjes
Bereiding:
→ Snijd een kruisje in de onderkant van de tomaten, en leg deze in een pan met heet water
→ Wanneer de velletjes gaan krullen, haal de tomaten uit het water en ontvel deze. Snijd vervolgens in kleine blokjes.
→ Snijd ook de basilicum en knoflook in kleine stukjes.
→ Meng de tomaten, basilicum,en knoflook in een kom. Voeg peper en zout naar smaak toe. Je kunt het mengsel meteen gebruiken, of nog even laten marineren in de koelkast.
→ Besprenkel het volkorenbrood met wat olijfolie, en rooster de sneetjes brood.
→ Beleg het brood met het tomatenmengsel. Eet smakelijk!