Recepten

Recept: Bastognetruffels

Bastognetruffels

Ook wij diëtisten eten soms ook gewoon wat minder gezond, écht waar ;). Balance is the key!
Daarom willen wij jullie deze heeerlijke bastognetruffels niet onthouden. Makkelijk te bewaren in de vriezer (mocht je er wat overhouden .. wat waarschijnlijk niet gaat gebeuren :)), snel te maken en een leuk alternatief voor taart als traktatie!

Het recept is gebaseerd op een recept van Laura’s Bakery.

Nodig:
– 1 pak bastognekoekjes (260 gram)
– 100 gram zuivelspread light
– 200 gram witte chocolade

Bereiding:
→ Verkruimel de bastognekoekjes met de blender tot kruimels. Het werkt het beste wanneer je dit in 2 of 3 delen doet.
→ Hak/rasp ongeveer 30-40 gram van de witte chocolade in kleine stukjes.
→  Meng in een kom de bastogne kruimels en witte chocolade stukjes. Voeg vervolgens de zuivelspread toe.
→  Kneed dit goed door elkaar. Rol vervolgens kleine balletjes van het mengsel, en leg deze op een bordje/ in een bakje.
→  Leg het bordje/bakje met de bastogneballetjes voor 1-2 uur in de vriezer.
→  Smelt, vlak voordat je de bastogneballetjes uit de vriezer haalt, de rest van de witte chocolade au bain-marie.
→ Leg een stuk bakpapier op een bakplaat of broodplank. Doop vervolgens 1 voor 1 de balletjes in de gesmolten witte chocolade. Leg op het bakpapier te drogen.
→  Strooi als topping wat cacao of bastognekruimels over de truffels.
→  Laat ze uitharden en bewaar ze in een afgesloten trommel in de koelkast of vries ze in.

Waarschuwing, niet te vaak maken.. ;)