Een heerlijk hapje om te delen is deze plaattaart! Anderzijds kan het ook zeker een vullende avondmaaltijd zijn. Hoe bereid je deze eenvoudig zelf? Je leest het hieronder.
Ingrediënten (1 plaattaart):
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 rode ui
- 2 bosui
- 1/2 courgette
- 1 gele paprika
- +/- 200-300 gram gerookte kipfiletreepjes of hamblokjes
- 3 eetlepels roomkaas/zuivelspread light
- (groene) kruiden naar wens (bijv. bieslook, dille, peterselie)
- snufje peper
- klein handje 30+ kaas (optioneel)
Benodigdheden:
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bladerdeeg over de bakplaat. Wanneer ze heel iets ontdooid zijn kan je de plakjes eenvoudig iets aan elkaar drukken/bevestigen, zodat het één geheel/rechthoek vormt. Bevochtig het bladerdeeg met iets water. Prik met een vork flink wat gaatjes in de bladerdeegbodem. Zet de bakplaat voor ongeveer 10-15 minuten in de oven. Snijd vervolgens de groenten fijn. Roerbak dit eventueel heel even kort in de pan. Meng daarna de roomkaas met kruiden naar wens. Haal na 10-15 de bakplaat even uit de over. Besmeer het met de kruidenroomkaas. Verdeel dan de groenten en gerookte kipfilet of hamblokjes over de plaattaart. Bestrooi eventueel met iets kaas en wat extra kruiden naar wens. Bak de plaattaart af in ongeveer nog eens 10-15 minuten.