Eens een keer wat anders voor de lunch? Ben je die boterham wel een keer zat? Of wat kan je nog meer eten dan een schaaltje yoghurt of kwark? Waar zitten dan voldoende voedingsstoffen, zoals eiwitten, in? Kijk hieronder voor het recept van de lunchsalade met tonijn:
Ingrediënten (voor 1 portie):
- 50 gram volkoren pasta (onbereid gewogen = +/- 100 gram bereid)
- 1 ei (gekookt)
- 150 gram (of meer) groente/rauwkost naar wens (hierin is ui, courgette, champignons, mais gebruikt)
- evt. 1/2 eetlepel olijfolie (om wat groenten te roerbakken)
- 50-75 gram tonijn (uit blik in water)
- 20 gram olijven (optioneel)
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens bereidingswijze op de verpakking;
- Kook het eitje zacht of hard naar wens;
- Was en snijd de groente, roerbak evt. naar wens wat groenten;
- Giet de pasta en het eitje af, laat het eitje schrikken onder koud water;
- Serveer de pasta met de groenten, ei, tonijn en olijven;
- Gebruik evt. nog kruiden en/of peper naar smaak.