Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 pangasiusfilets (diepvries)
- viskruiden (bijv. dille, kruidenmix voor vis)
- 1 scheutje vloeibare bak- en braad (voor de aardappelpartjes/groenten)
- 400-600 gram aardappelpartjes met schil
- +/- 800 gram groente (in dit recept is gekozen voor 1 courgette, 1 bakje (250 gram) champignons, 2 grote uien en 1 rode paprika)
- 250 ml (1 pakje) alpro soya cuisine light (of kookroom light)
- bouillonpoeder naar smaak
- 1 scheutje olijfolie (om de vis in te bakken)
Bereidingswijze:
Laat de pangasiusfilets ontdooien. Dep ze droog met een stuk keukenrol en kruid de pangasius met verse/gedroogde kruiden naar wens.
Laat wat vloeibare bak- en braad heet worden in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes hier in, voor ongeveer 7-8 minuten. Schud ze tussendoor even goed om, zodat ze een beetje bruin worden aan alle kanten.
Snijd intussen de groenten. Dit mag redelijk grof blijven. Voeg de groenten na 7-8 minuten ook toe en roerbak dit nog eens 5 minuten mee.
Voeg hierna de alpro soya cuisine light en wat bouillon naar smaak toe en breng dit zachtjes aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat het op een laag vuurtje nog zo’n 10 minuten zachtjes door pruttelen. Wordt de saus wat te dik voeg dan iets water toe om het te verdunnen.
Laat een (grill)pan heet worden en doe hierin wat olijfolie. Grill/bak de vis in 3-5 minuten gaar. Keer de vis halverwege.
Serveer de gebakken pangasius met de aardappelpartjes met groenten in roomsaus. Eet smakelijk!