Blogs

Onze ervaringen met de freestyle Libre glucosemeter

Beste lezers,

Wij als (sport)diëtisten en leefstijlcoaches van team Voedingconditie hebben afgelopen december een leuk en interessant experiment uitgevoerd: namelijk het dragen van de FreeStyle Libre-glucosemeter tijdens de feestdagen! Laat me je vertellen, het was een interessante en soms uitdagende ervaring.

Voor de lezers die niet weten wat een glucosemeter is; dit is een handige tool om je glucosewaarden te meten. Je plakt de glucosemeter op je bovenarm en via de app kun je dan om de paar uur je glucose meten. Hierdoor krijg je een beter inzicht in je bloedsuikerspiegel. De glucosemeter wordt op dit moment vooral gebruikt door mensen met diabetes. Daarnaast is het ook nuttig voor mensen die suikerinname willen verminderen vanwege gezondheidsredenen. Het gebruik van de glucosemeter geeft je bewustwording en controle over je voeding en leefstijl. Hier zijn enkele ervaringen die ik (Amber) graag met jullie wil delen.

We begonnen met het gebruik van de glucosemeter tijdens onze team-kerstbrunch bij Rosy’s in Enschede. We kozen allemaal voor heerlijke suikerbrood wentelteefjes en zagen meteen onze bloedsuiker pieken. Ik merkte ook een uur later dat ik meteen een suikerdip had en weer erge trek kreeg haha. Daarna was het tijd voor een weekje vakantie! Tijdens de feestdagen ben ik naar Zweden geweest. Er waren overal verleidingen, van heerlijke Zweedse kaneelbroodjes tot glögg. Hier heb ik dan ook heel erg van genoten, wat leidde tot flinke pieken en dalen in mijn bloedsuikerspiegel. Daarnaast was voor mij het meten van mijn glucosewaardes ook heel interessant omdat ik fanatiek wielrenner ben. Zo zag ik bijvoorbeeld dat mijn glucosewaardes toenamen wanneer ik een gelletje of reepje had genomen tijdens de rit.

Wat heb ik geleerd van het gebruik van de glucosemeter?

  1. Bewustwording van voedselkeuzes: het gebruik van de glucosemeter dwingt je om bewust te kiezen en te kijken naar hoeveel invloed die keuze heeft op je bloedsuikerspiegel.
  2. Ondersteuning van je gezondheidsdoelen: De ervaring met de glucosemeter tijdens mijn vakantie in zweden heeft me waardevolle inzichten opgeleverd die ik kan delen met mijn cliënten. Tijdens periodes van verhoogde voedselinname kan het regelmatig monitoren van je bloedsuiker helpen om bewuster te zijn van je keuzes. Het helpt je ook om bewuster te genieten van de ongezondere keuzes! Want tijdens de feestdagen mag je natuurlijk ook gewoon genieten 😉

Al met al was mijn ervaring met de glucosemeter tijdens de kerstvakantie een eyeopener. Het hielp me om bewuster te genieten van mijn vakantie. Dus, wil jij je suikerinname verminderen of eens inzicht krijgen in je bloedsuikerspiegel? Overweeg dan het gebruik van een glucosemeter! Het kan je helpen om in controle te blijven en volop te genieten van het moment.

Heb je zelf een ervaring met het gebruik van een glucosemeter? Deel gerust jouw verhaal met ons!

Groetjes,

Amber

(sport)voedingsdeskundige en leefstijlcoach bij Voedingconditie