Recepten

Nationale Pannenkoekdag!

Vandaag is het Nationale Pannenkoekdag!

Een ode aan die heerlijke pannenkoek. Daarom heeft Milou vandaag banaanpannenkoekjes gemaakt. Deze pannenkoekjes bevatten ook nog eens ruim 20 gram eiwit per portie, waardoor je ze ook als herstelmaaltijd kunt nemen.
Eet smakelijk alvast!

Ingrediënten voor 12 pannenkoekjes (3 pannenkoekjes per persoon):

– 75 gram haverzemelen/havermout
– 6 eieren
– 3 bananen
– 3 eetlepels olijfolie
– 400 gram fruit naar keuze (bijv. rood fruit)
– 300 gram Skyr (of magere kwark)
– 2 theelepels kaneel

Benodigdheden:
– Keukenmachine/blender
– Grote koekenpan

Bereidingswijze:
Doe de haverzemelen of havermout in de keukenmachine en maal deze fijn. Voeg vervolgens de eieren en de bananen toe en maal tot een (glad) beslag. Zet de grote koekenpan op middelhoog vuur en gebruik per 2 banaanpannenkoekjes een halve eetlepel olijfolie. Laat de olijfolie heet worden. Als je een jus/sauslepel gebruikt heb je 2 schepjes van het beslag nodig per pannenkoekje. Bak ze per 2 gaar in de koekenpan. Houd ze goed in de gaten, want ze hoeven niet lang te garen. Keer ze halverwege om. Verdeel de pannenkoekjes (3 per persoon) en serveer met het fruit, de Skyr en de kaneel.

Voedingswaarden per portie:
(3 banaanpannenkoekjes incl. fruit, Skyr en kaneel)

Energie 435 kcal
Vet 16,4 gram
Verzadigd vet 4,0 gram
Koolhydraten 45,0 gram
Suiker 21,9 gram
Eiwit 22,4 gram
Vezels 6,8 gram

Variatietip:
Gebruik als fruit 1 appel en bak deze als schijfjes mee of gebruik een halve appel om mee te bakken met het beslag en 50 gram fruit voor de garnering.