Wil jij eens ontbijten met iets anders dan je schaaltje yoghurt of brood? Wel eens ontbeten met taart? Niet? Dan is dit hét perfecte recept voor een zomers-fris ontbijttaartje! Deze keer met een oranje tintje, speciaal voor morgen!
Wat heb je nodig voor de mango-perzik ontbijttaart?
Voor de bodem:
- 25 gram gepofte spelt
- 75 gram havermout
- 40 gram ongezouten noten, fijngehakt in keukenmachine of met een vijzel
- 2-3 eetlepels honing
- 50 ml zonnebloemolie
Voor de vulling:
- 500 ml halfvolle milde kwark
- 125 ml slagroom, ongezoet
- 4 tl vanille extract
- 8 blaadjes gelatine
- Minimaal 150 gram mango en perzik
Materialen
- Springvorm 20-22 cm
- Bakpapier
- Keukenmachine / handmixer
Aan de slag
Meng alle ingrediënten voor de bodem. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm zolang in de koelkast.
Pureer met de staafmixer circa 100 gram mango/perzik (bewaar genoeg voor de garnering en/of stukjes door het kwarkmengsel. Doe de mangopuree in een steelpan en verwarm dit. Week de gelatine in koud water (circa 5 min) en knijp uit. Roer dit de mangopuree. Laat het mengsel iets afkoelen.
Klop de slagroom stijf in een kom. Meng in een andere kom de kwark, gelatine, vanille extract en de stukjes fruit. Voeg het mango-gelatine mengsel toe en roer goed door. Voeg de slagroom toe aan het kwarkmengsel. Giet het mengsel over de bodem en laat minimaal 4 uur goed opstijven in de koelkast. Garneer de taart met het overige fruit.