Leefstijl Tips

Maagband (gastric bypass)

Heb jij fors overgewicht (BMI> 30, klik hier om jouw BMI te meten), alle diëten al geprobeerd en overweeg jij zelfs om een operatie te ondergaan om van jouw kilo’s af te komen?

Een operatie voor een gastric bypass: in de volksmond ook wel maagband genoemd, is een behoorlijke ingreep met de nodige risico’s. Tijdens operatie wordt de maag verkleind en het spijsverteringskanaal gedeeltelijk omgeleid (bypass). Hierdoor kan er minder gegeten worden, je maag is definitief verkleind. Een deel van je dunne darm wordt uitgeschakeld, daardoor worden er minder vitamines opgenomen. Elke operatie en algehele narcose brengen risico’s met zich mee. Ook nadien kunnen complicaties optreden. Snijden in het lichaam betekent niet direct snijden in je gedrag: je zult je leefstijl ook moeten aanpassen.

Wij kunnen jou op diverse manieren helpen!

Wat kunnen wij betekenen?

  1. Wij kunnen jou helpen jouw leefstijl in stappen te veranderen en realistische doelstellingen te formuleren, zodat jij niet het zoveelste ’tijdelijke’ dieet volgt, maar weet hoe, wat, hoeveel en waarom jij wél kunt eten. (En ja: daar kan bijvoorbeeld ook best een stukje chocola bij passen!) Zo kun je blijvend afvallen zonder operatie. Vergoeding afhankelijk van het aantal behandelingen volgens het basispakket (3 uur) volgens de normen van de zorgverzekeraar.
  2. Wij kunnen jou, indien nodig, voorbereiden op de procedure van de operatie. Wist je dat je een rapportage van de diëtist nodig hebt om in aanmerking te komen voor een gastric bypass? Een voorwaarde is vaak ten minste 5 maanden begeleiding te hebben gehad van een diëtist. Wij bieden daarom het 5 maandenplan aan waarbij wij alle handvatten volgens punt 1. geven en daarbij alle voorbereidingen op de operatie. Denk aan gespreid eten en drinken (gelijktijdig eten en drinken gaat met een kleine maag vaak niet) en voldoende eiwitten verdelen over de dag. Aan het einde van deze 5 maanden sturen wij de rapportage naar het ZGT of de Obesitaskliniek voor jouw operatie. Vergoeding voor 3 uur uit het basispakket volgens de normen van de zorgverzekeraar + €75,- eigen bijdrage of 75 minuten indien je een aanvullend pakket hebt.
  3. Bij onze locatie Trifora in Enschede bieden wij een virtuele maagband aan. Een virtuele maagband is veilig en wetenschappelijk bewezen werkzame methode om tientallen kilo’s af te slanken. Wat is een virtuele maagband? Er wordt in 5 sessies ingezoomd, mede door middel van hypnotherapie, waarom je meer eet dan gezond voor je is. Of hier bijvoorbeeld een emotionele oorzaak voor is. Vervolgens kan hier wat mee gedaan worden. Je wordt d.m.v. hypnotherapie afgeholpen van de overtuiging dat eten iets oplost en gedachtepatronen over voeding die leiden tot overmatig eten worden doorbroken. Daarna krijg je in een visualisatie waarin je de virtuele maagband echt krijgt. Je raakt er hierdoor in je onderbewuste van overtuigd dat je dat je de maagband daadwerkelijk hebt gekregen. Hierdoor voel je je sneller voldaan, net zoals bij een echte maagband. Na de procedure kun je ook zelfhypnose hulp meekrijgen die je thuis kunt gebruiken om de effecten blijvend sterk te houden. Je kunt bijvoorbeeld een mp3 meekrijgen met de geleide visualisatie erop die specifiek voor jou is gemaakt. In de maand December en Januari geldt nu het tijdelijke tarief van €399,- voor deze 5 sessies (elders nergens goedkoper).

Kortom: of het nu jouw leefstijl veranderen, voorbereiden op de operatie of de virtuele maagband is, voor iedereen een oplossing en advies op maat! Bel voor het maken van een afspraak naar 053 203 21 43.