Blogs Leefstijl Recepten

Linzensalade met fetakaas

Linzensalade met fetakaas

Recept voor 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Benodigdheden:

  • 400 gram linzen
  • 25 hazelnoten
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 100 gram sugarsnaps
  • 75 gram veldsla
  • 4 eetlepels olijfolie citroen
  • 1 ½ takje peterselie
  • 100 gram fetakaas

Bereidingswijze:

  1. Laat de linzen uitlekken en hak de hazelnoten
  2. Snijd de champignons in
  3. Kook de sugarsnaps 3 minuten, giet af en spoel koud onder stromend Doe de sugarsnaps samen met de linzen en veldsla op een platte schaal.
  4. Verhit de grillpan en rooster de noten in 3 minuten Laat afkoelen op een bord. Laat de pan op het vuur staan. Bestrijk de champignons met de olie en gril 6 minuten in de pan. Keer regelmatig.
  5. Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie
  6. Schep de champignons, hazelnoten, peterselie en de olie door de Bestrooi met (versgemalen) peper en verdeel de kaasblokjes erover.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 625

Koolhydraten: 32 gram

Eiwitten: 21 gram

Vetten: 44 gram

Waarvan verzadigd: 4 gram Vezels: 9 gram