Linzensalade met fetakaas
Recept voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden:
- 400 gram linzen
- 25 hazelnoten
- 150 gram kastanjechampignons
- 100 gram sugarsnaps
- 75 gram veldsla
- 4 eetlepels olijfolie citroen
- 1 ½ takje peterselie
- 100 gram fetakaas
Bereidingswijze:
- Laat de linzen uitlekken en hak de hazelnoten
- Snijd de champignons in
- Kook de sugarsnaps 3 minuten, giet af en spoel koud onder stromend Doe de sugarsnaps samen met de linzen en veldsla op een platte schaal.
- Verhit de grillpan en rooster de noten in 3 minuten Laat afkoelen op een bord. Laat de pan op het vuur staan. Bestrijk de champignons met de olie en gril 6 minuten in de pan. Keer regelmatig.
- Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie
- Schep de champignons, hazelnoten, peterselie en de olie door de Bestrooi met (versgemalen) peper en verdeel de kaasblokjes erover.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 625
Koolhydraten: 32 gram
Eiwitten: 21 gram
Vetten: 44 gram
Waarvan verzadigd: 4 gram Vezels: 9 gram