Blogs Leefstijl Tips

Lekker en gezond: Kaki!

Het is op dit moment weer helemaal het seizoen van de kaki! Kaki? Veel mensen kennen dit lekkere stukje fruit niet. Super jammer wat ons betreft!

Wat is een kaki?
De kaki is een fruitsoort die oorspronkelijk uit China komt. In Nederland kun je deze vrucht meestal van oktober tot maart op de markt of in de winkels vinden. Hij smaakt zoet en sappig en heeft wel wat weg van een oranje tomaat. Je kunt de vrucht net als een appel in stukjes snijden en met schil en al opeten. Uitlepelen kan natuurlijk ook. De schil moet niet te hard zijn; kaki kan bitter smaken als de vrucht nog niet rijp genoeg is. Een paar dagen buiten de koelkast zorgt ervoor dat de kaki lekker rijp en dus zoet wordt.

Gezond tussendoortje!
Kaki is rijk aan vitamine C, bètacaroteen, vezels en bevat veel mineralen zoals kalium en magnesium. Daarnaast bevat kaki ook wat fruitsuikers. Wanneer je je 2-3 porties fruit per dag eet, wegen deze echter niet op tegen de hoeveelheid vitaminen en mineralen die kaki bevat. Met één kaki krijg je ongeveer één derde van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen! Kortom een lekkere en gezonde variatie op je dagelijkse stukje fruit. Benieuwd hoe het ook alweer zit met de hoeveelheid fruit per dag? Lees het in deze blog die wij eerder schreven.

Tip!
Kaki kun je ook lekker in stukjes opbakken in de pan en warm door je kwark doen. Heb je meteen een super goede herstelsnack!