Kruidcake is vaak 1 van de cakes die je vrij simpel maakt uit een pakje. Water erbij, mixen en hup de oven in. Hierbij een overheerlijk recept. Vergt ietsjes meer tijd maar net zo lekker én gezond!
Wat heb je nodig?
✓ 250 gram speltmeel
✓ 1 theelepel zout
✓ 3 eetlepels koekkruiden
✓ 1 ½ eetlepel kaneel
✓ 6 eetlepels honing
✓ 250 milliliter halfvolle melk
✓ 4 eieren
✓ 5 eetlepels zonnebloemolie
✓ 2 theelepels bakpoeder
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 160 graden °C.
- Meng alle andere ingrediënten door elkaar met een mixer of keukenmachine. Voeg na drie minuten de twee theelepels bakpoeder toe en mix nog eens 3 minuten tot je een mooi beslag hebt.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en schenk hier het beslag in (wij gebruiken een siliconen cakevorm). Zet de kruidkoek 55 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de koek uit de oven, laat even afkoelen en snijd een paar flinke plakken.