Recepten

Koningsdagrecept: Mangoyoghurt mueslibar

Onze Koning is jarig!
Daar hoort natuurlijk een gebakje bij.. Tompoucen, soezen, cupcakes, mogelijkheden zijn er genoeg. Wel zijn dit allemaal echte calorie- en suikerbommen. Wil je graag wat lekkers bij de koffie of als tussendoortje, maar óók iets gezonds? Probeer deze mangoyoghurt mueslibar!

Nodig voor ongeveer 10 bars:

– 100 gram havermout
– 40 gram roomboter
– 125 gram dadels
– 250 gram mango (vers of blokjes uit de vriezer)
– 100 ml mango passie drinkyoghurt
– 200 ml Griekse yoghurt 5% vet
– Eventueel gelatineblaadjes (in dit recept niet gebruikt)

→  Ontpit de dadels, en snijd ze in kleinere stukjes.
→  Doe de dadels samen met de havermout in de blender of keukenmachine, en voeg hier de gesmolten roomboter aan toe. Meng alles goed door elkaar.
→  Neem een ovenschaal en leg hier een bakpapier in. Schep het havermoutmengsel in de ovenschaal en verdeel dit over de bodem. Druk het plat met een lepel. Zet vervolgens in de vriezer.
→  Meng 200 gram mango, de drinkyoghurt en de Griekseyoghurt in de blender tot een gladde massa. (Voeg hier ook eventueel de gelatine blaadjes aan toe, zodat het eind resultaat wat steviger wordt.)
→ Giet dit mengsel in de ovenschaal op de havermoutbodem. Zet dit vervolgens terug in de vriezer om op te stijven.
→  Snijd ondertussen de overige blokjes mango in kleine stukjes.
→  Wanneer de yoghurtvulling goed stevig lijkt, (bij verse mango duurt dit iets langer dan wanneer je mango uit de vriezer hebt) kun je de repen gaan snijden.
→  Top deze vervolgens af met de blokjes mango. Om te eten even op kamertemperatuur laten komen. Bewaar de overige repen in de vriezer.


Eet smakelijk en een fijne Koningsdag!