Blogs Leefstijl

“Jij bent zo slank, jij hoeft er niks voor te doen..”

“Jij bent zo slank, jij hoeft er niks voor te doen..”

Een uitspraak zoals deze horen wij wel eens voorbij komen in de spreekkamer. Iets waar onze haren toch een beetje van overeind gaan staan. Hoezo hoeven wij er niets voor te doen? Denk je dat het ons komt aanwaaien?

Wij brengen ook elke week discipline op om een aantal keer per week te sporten/bewegen en maken bewuste keuzes in ons eetpatroon. Ook wij hebben wel eens geen zin om naar de sportschool of onze training te gaan of maken een minder goede eetkeuze. Discipline is hierin misschien wel het grootste toverwoord! Niet denken maar doen! Want ja, je weet immers hoe fijn je je voelt na afloop van je training of je groepsles toch? Hoe meer je er over na gaat denken hoe groter die drempel wordt om te gaan. Zorg voor routine en vaste sportdagen waarbij je jezelf een verwachtingspatroon aanleert.

Ditzelfde geldt voor eten, ook wij maken wel eens (bewust) ongezonde keuzes. “Bewust ongezond kiezen” dat is hoe ik (Maureen) het vaak benoem in de spreekkamer. Meer stil durven en gaan staan bij keuzes die je maakt dan op de automatische piloot eten en drinken. Ieder van ons heeft zijn/haar eetgewoonten, de ene soms wat beter dan de ander. Maar 1 ding! Leg jezelf geen restricties op, hoe meer je gaat redenen in ‘Ik mag dit wel of ik mag dit niet’ des te groter de focus hier op zal zijn.

Eet op vakantie gerust dát heerlijke Italiaanse schepijs of geniet van een diner op een terras in Frankrijk. Zorg voor die balans! Maak bv een fietstocht naar dorpjes in de buurt of maak een wandeling in de ochtend na het ontbijt.

Je hoeft niet te leven als een non zeg ik wel eens. Het leven moet leuk blijven maar discipline, de juiste balans en overwogen keuzes maken zijn hierin wel belangrijk! Natuurlijk helpt het dat wij door 4 jaar opleiding te hebben gevolgd precies weten wat een gezonde basisvoeding is en wij weten wat in welke situatie goed voor jezelf is. We zijn bewuster van onze valkuilen en weten sneller tot een oplossing te komen.

Ook dragen we in ons werk een voorbeeld functie uit richting jou als cliënt. Dat houdt ons scherp en bewust! En bij die bewustwording kunnen we jou ook helpen!