Leefstijl Tips

Hoeveel eieren eet jij?

Hoe gezond is een ei eigenlijk?

Behoorlijk gezond! Eieren bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten. 1 ei levert ongeveer 65 kcal, 6 á 7 gram eiwit en 4,5 gram vet. In de eidooier zit wel cholesterol,  dat de kans op hart- en vaatziekten iets verhoogt. Het eten van 2-3 eieren per week past in een gevarieerde voeding en voor vegetariërs 3-4 eieren per week.

 

Bewaren

Je kunt eieren het beste in de koelkast bewaren, dan loop je het minste risico op salmonellabesmetting. Funfact: eieren blijven langer goed als je ze met de punt naar beneden bewaard! Om te checken of ze vers zijn kun je ze in een bakje met water leggen. Als ze drijven zijn ze niet vers (hoeft nog niet te betekenen dat ze over datum zijn of besmet zijn). Leg ze niet in de buurt van producten met een sterke geur bv knoflook of vis, deze nemen ze snel over.

 

Beter leven

Eieren kunnen allerlei uitspraken met betrekking tot dierenwelzijn bevatten. Denk aan scharreleieren, biologische eieren en beter leven eieren. Een goede keuze is om te gaan voor 3 sterren als het gaat om het welzijn van de kip. Dit heeft verder niets met voedingswaarde te maken. Meer weten over de keurmerken? Kijk ook eens op deze site.

 

Tijdens de paasdagen zijn wij gesloten, maar a.s. dinsdag staan we weer voor u klaar! Afspraak plannen? Bel dan 053-2032143 of neem contact op. Fijne paasdagen!