Feit of fabel?
FABEL!
In de fabriek krijgt het brood gewoon een kleurtje, niets meer niets minder. Oftewel, donkerder brood is niet per definitie gezonder! Bizar he? Lees ALTIJD even het etiket voordat je je brood in je winkelwagetje gooit. Want hoe weet je nou of je een goed brood in je handen hebt?
Lees de ingrediëntenlijst en de voedingswaarde! Zie je bij de voedingswaarde achter vezels meer dan 6 gram staan? Dan weet je dat je een goed volkoren brood in handen hebt. Helaas staat niet altijd de voedingswaarde vermeld. Let er dan op of het eerste ingrediënt tarweMEEL omvat (het liefst zo hoog mogelijk %).
Wat is het verschil tussen tarwebloem en tarwemeel?
Tarwemeel = Voor meel wordt de hele korrel van het graan gemalen, inclusief vliesjes, waardoor er een (volkoren)meel ontstaat. De vezels blijven intact!!
Tarwebloem = Bloem is gezeefd meel. Dit betekent dat ook de voedingsstoffen waaronder de vezels uit het meel zijn gehaald.
Conclusie: Leidt je niet (mis)leiden door kleur en uiterlijk maar lees het etiket!