BlogEsther

Het ripple effect. Help je me mee?

Afgelopen december heb ik mijn Leefstijlcoach opleiding bij de Sonnevelt Academy afgerond. Tijdens deze opleiding maakte ik niet alleen kennis met items die bij leefstijl horen .. zoals slaap, chronische stress en voeding maar ook met diverse coaching modellen. Wij hadden het geluk dat we les kregen van een NLP expert. NLP staat voor het zogenaamd Neuro Linguïstisch programmeren. We mochten als groep hier aan ruiken en proeven. En proeven door zelf te ervaren wat het inzetten van een NLP coach model realiseert. Ik kreeg de kans om aansluitend te starten met de 10 daagse NLP coach opleiding. De twee docenten Jennifer de Jong en Miranda Zaad -beide jarenlange coach deskundigen- waren aan zet, met als missie: zoveel mogelijk NLP positieve groei coaches en startende ondernemers hun kennis, ervaring en tools door te geven. Zodat het zogenaamde ‘ripple effect’ zijn werk doet.

Ik ben al jaren geïnteresseerd in ons brein. Of eigenlijk gedrag. Waarom doen we dingen zoals we ze doen? Niet voor niets dat mijn interesse werd gewekt voor deze waardevolle effectieve wijze van coachen. Wat is precies NLP? Neuro Linguïstisch programmeren betekent waarnemen. Een methodiek die heel praktisch kijkt naar welke gedachtepatronen, emoties en gedrag naar succes leidde en welke juist niet. Hoe doe jij dingen die je doet en hoe kun je, als je dit ervaart als belemmering, veranderen. Hoe reageer jij op dat wat je waarneemt? Communicatie en gedrag zijn leidend in mijn optiek. Ook interessant: hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? Kort samengevat is NLP de techniek van de mind en de studie van succes.

Wat is eigenlijk het ripple effect?
Dit betekent vrij vertaald: een steeds uitbreidend effect veroorzaakt door één losstaande gebeurtenis. Tijdens de opleiding hebben we de meest prachtige visualisaties, skills en tools ontvangen en ondergaan. Die ik uiteraard tijdens mij consulten deel.

Hoe werkt dit in de praktijk?
Onlangs, tijdens een intake met een persoon die haar belemmerende gedachtes met mij deelde, kon ik haar door mijn opleiding en dus mijn mindset de juiste tools aanreiken en haar aan het denken zetten. Dit zodat zij zelf een volgende stap kon zetten. Toen dat lukte, pas toen realiseerde ik mij wat voor enorm effect dit heeft op iemand. Niet alleen voor deze persoon maar ook voor haar omgeving. Dit is nou het ripple effect! Dit gun ik al mijn mensen!

Daarnaast wens ik iedere leefstijlcoach en startende ondernemer deze 8 maanden durende NLP Positieve Groei Coach opleiding. In een kleine setting met twee zeer kundige docenten onderga je letterlijk je eigen positieve groei. Dus niet alleen theorie, theorie, het letterlijk aangaan geeft je mogelijkheden waardoor ik mij als coach en ondernemer mij authentiek neerzet. Dit is het effect wat ik het liefst wil hebben en impact mee wil maken. Ik wil als coach blijven groeien, mijzelf uitdagen en mijzelf laten coachen in mijn ontwikkeling. Dit ben ik mijn mensen gewoon verplicht. Kijken naar mogelijkheden en meer uit mij zelf halen is geeft een weerspiegeling naar mijn mensen. Waardoor jij als persoon meegroeit. Een kernwaarde die voor mij leidend is. Persoonlijk en zakelijk.

Stap voorwaarts
Ik kijk terug op een hele gave en leerzame tijd. Een periode waarin ik stuk voor stuk powervrouwen heb ontmoet. Ik heb een bevestiging ontvangen om met NLP coaching verder te gaan. Juist omdat je met 1 tot 3 sessies grote resultaten bereikt. Door middel van associëren en dissociëren de cliënt coacht en niet therapeutisch bezig bent. Het ontdekken, gebruiken en veranderen van onbewuste patronen in het zenuwstelsel om specifieke en gewenste uitkomsten te bereiken is wellicht de succesformule. En natuurlijk de chemie tussen twee mensen! Want laten we eerlijk zijn .. als die ontbreekt gebeurd er natuurlijk helemaal niets.

Welk ripple effect wil jij verspreiden?

Wil je meer informatie over mijn werkwijze en manier van coachen? Stuur mij een DM en we hebben contact!

Fijne dag!
Hartelijke groet,
Esther
esther@voedingconditie.nl
M 06 23026761