Nog inspiratie nodig voor het avondeten voor vanavond? Hierbij weer een nieuw recept:
Ingrediënten voor 4 personen:
– 1000 ml groentebouillon
– 2 courgettes
– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– 2 takjes verse oregano (of gedroogde oregano)
– 6 eetlepels vloeibare bak- en braadboter
– 4 eetlepels bloem
– 400 gram (1 zak) verse spinazie
– 200 ml (1 pakje) kookroom light
– 80 gram geraspte 30+ kaas
– 1 pak (250 gram) verse (volkoren) lasagne
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid intussen de bouillon. Snijd de courgette in ronde plakken van maximaal een halve centimeter dik. Snijd de ui en knoflook fijn. Haal de oregano van de takjes en snijd ook fijn. Verhit de roomboter in een grote wokpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op matig vuur. Voeg de bloem al roerende toe. Voeg vervolgens 1/3 deel van de bouillon toe en roer het met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit twee keer, totdat uiteindelijk alle bouillon is opgenomen en er een gladde saus is ontstaan. Breng dit aan de kook en laat 1-2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg vervolgens de oregano en spinazie toe en laat de spinazie slinken. Voeg als laatste de kookroom en de helft van de kaas toe. Roer het nogmaals goed door. Breng naar wens op smaak met kruiden en specerijen. Doe een laag saus in de ovenschaal en bedek dit met een aantal lasagnebladen. Leg hierover een aantal courgetteplakken. Vervolgens herhaal je dit één of twee keer (saus – lasagnebladen – courgetteplakken – let op: bovenste laag eindigen met saus) totdat alles op is en eindig met een klein laagje saus. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de lasagne af in 25 minuten. Eet smakelijk!
Toch een vleesliefhebber? Voeg bijv. gerookte kipreepjes toe aan de saus.