Recepten

Gezonde brood-/toastsalades

Voor Pasen een lekkere eiersalade op tafel? Of misschien wel andere brood- of toastsalades? Wanneer je brood- of toastsalades in de winkel koopt dan bevatten deze vaak veel (verzadigde) vetten en/of toegevoegde suikers. Waarom kopen als je ze ook heel makkelijk zelf kan maken?! En… nog gezonder ook!

Zeg nou eerlijk; wat is er nu lekkerder dan zelf vers bereide producten? Zelf ben ik er altijd voorstander van om zoveel mogelijk zelf en met verse ingrediënten te maken. Gezond(er) hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn! Hieronder vind je drie recepten waarmee je met enkele ingrediënten en kruiden heerlijke brood- of toastsalades kunt maken. In slechts 15 minuten 3 eigengemaakte salades op tafel!

Recept eiersalade

Ingrediënten voor 1 schaaltje:

– 3 gekookte eieren

– 1/4 rode ui

– 5 stengeltjes verse bieslook (of naar wens meer)

– 50 gram Griekse yoghurt 0% of 2%

– 1/2 eetlepel (10 gram) mosterd

– 1 theelepel kerriepoeder

Bereiding:

Pak een pannetje met koud water en kook daarin de eieren hard (ongeveer 5-7 minuten). Snijd intussen de rode ui en bieslook fijn. Giet de eieren af en laat ze schrikken onder koud water. Pel vervolgens de eieren en snijd deze ook fijn (maak eventueel gebruik van een eiersnijder). Meng dan de ei, rode ui, bieslook samen met de Griekse yoghurt en mosterd. Voeg als laatste de kerriepoeder toe. Breng evt. nog op smaak met extra kruiden en specerijen. En klaar is jouw gezonde eiersalade!

Recept kipkerriesalade

Ingrediënten voor 1 schaaltje:

– 1 kipfilet (+/- 100 gram)

– 75 gram ananas(stukjes) (verse ananas of ananas op sap, niet op siroop)

– 50 gram Griekse yoghurt 0% of 2%

– 1 eetlepel kerriepoeder

– 1 snufje gemberpoeder

– 1 snufje peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes. Breng vervolgens een pannetje met water en de kip daarin aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten koken (de kooktijd is een beetje afhankelijk van hoe groot de kipfiletblokjes zijn). Snijd intussen de ananas in blokjes of giet de ananas af. Giet de kip af wanneer deze gaar is. Doe dan de kipfiletblokjes en ananas met de Griekse yoghurt in een schaaltje. Voeg de kruiden toe en meng het even goed. Ready to serve!

Recept bruschetta

Ingrediënten voor 1 schaaltje:

– 2 roma tomaten

– 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)

– 1 theelepel basilicum (vers of gedroogd)

– 1 theelepel oregano (vers of gedroogd)

– 1 snufje peper

Bereiding:

Snijd de tomaten fijn in kleine blokjes. Doe dit vervolgens in een schaaltje. Voeg daarna de olijfolie en kruiden toe. Meng dit even door elkaar en klaar!