Recepten

Gevulde tomaten

Vanavond een gezonde avondmaaltijd op tafel boordevol groenten!

Ingrediënten per persoon:
– 2 à 3 tomaten
– 3 champignons
– 1 bosui
– 1/2 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel feta

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de groenten. Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit. Het vruchtvlees heb je niet voor dit recept niet nodig (gebruik dit voor een salade). Snijd de champignons en bosui fijn. Bak de champignons en bosui kort even in wat olijfolie. Vul de tomaten met de champignons en bosui. Verdeel de feta eroverheen. Leg de kapjes weer op de tomaten. Zet de tomaten in een ovenschaal en zet deze in de oven voor ongeveer 15 minuten.

Serveertip:
Serveer met zilvervliesrijst of volkoren couscous.

Variatietip:
Voeg eventueel in iedere tomaat een plakje rauwe ham of rookvlees toe.