Tips

Ga door met gezonde voeding!

Het was een bijzondere dag, deze 16 maart 2020 n.a.v. de maatregelen met betrekking tot het virus.

Diverse praktijklocaties van ons waren gedwongen gesloten, maar ook andere locaties namen verantwoordelijkheden om alleen spoedgevallen te helpen. Wij hebben direct onze consulten omgezet in telefonische of Skype consulten, dit doen we immers al regelmatig en is een prima oplossing.

Fantastisch om te zien dat men allen zo sterk de noodzaak in ziet en samen dit risico te beperken. Want geef toe: Ook jij hebt vast een keer (bijvoorbeeld een paar weken geleden) gedacht dat een griepje mogelijk niet zo erg voor jouzelf zou zijn. En dat is het misschien ook niet! Maar wel misschien voor jouw buurvrouw of je vader. En dan heb jij misschien toch voor iets anders dringende zorg nodig, en zijn de ziekenhuizen overvol. Artsen die keuzes moeten maken wie ze moeten helpen. We kennen inmiddels dit verhaal, zien de gevolgen van het aantal doden en zieken oplopen en doen er ons best voor dit soort scenario’s te voorkomen.

Iedereen realiseert zich dat deze bijzondere maatregelen nu zijn zoals ze zijn, kippenvel krijg ik van deze vorm van respect. Ik ben echt enorm dankbaar dat ik vandaag nog diverse clienten met zijn of haar vragen, klachten en voeding heb mogen helpen via de wegen die moderne technologie toelaten!

Helaas en heel begrijpelijk ook veel afmeldingen gehad. Dat raakt me meer dan ik zou willen. Niet eens zozeer financieel (uiteraard wel, maar daar pas ik nog even de struisvogeltactiek toe door mijn kop in het zand te steken en te denken: dat zien we later wel), maar vooral dat in tijden van een gezondheidscrisis, er toch een hoop mensen zijn die gezonde voeding even niet als prioriteit hebben.

Nu heb ik als doelgroep overwegend sporters die topfit zijn en bijvoorbeeld even geen sportevenement hebben, dus snap ik ook heel goed dat deze noodzaak, focus of vragen even uitgesteld kunnen worden. Toch wil ik iedereen van harte oproepen: Ga door met gezonde voeding! Met of zonder begeleiding / skype consult of wat dan ook, maar zet je gezondheid op nr. 1. Blijf sporten (desnoods thuis met bijv. Fitchannel of de Funxtion-app of YouTube), slaap voldoende en ga gezond eten. Neem uiteraard alle hygiene maatregelen zeer strikt, en denk vooral niet te makkelijk: ‘Ach nu even niet…’ Maak gebruik van eventueel extra vrijgekomen tijd (bijvoorbeeld reistijd of minder werk) om voor jezelf aan jouw gezondheid te werken.

Onze Skype deur staat in ieder geval open!

De komende tijd proberen wij extra aandacht te geven aan blogs met tips over gezonde voeding en beweging.