GLI Leefstijl

FWTK PRO – GLI – Start September 2023 (nader te bepalen)

FTKW Pro is een programma dat in samenwerking met Fysiotherapie Koninginneweg tot stand is gekomen.

Het is een programma dat gedeeltelijk vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar. Het is een combinatie van zorg voor mensen met overgewicht of obesitas (de zogenaamde gecombineerde leefstijlinterventie ofwel GLI) en bewegen in onze praktijk. Wij geloven dat alles draait om balans. Regelmatig bewegen, voldoende ontspannen en bewuster eten.

Met ons vitaliteitsprogramma helpen wij jou met gedragsverandering, die is gericht op het bereiken en het behouden van een gezonde leefstijl.

Hierbij geven wij jou motivatie en inzicht in het beantwoorden van jouw 3 cruciale vragen:

• Welke eetgewoontes heb ik?

• Wat is voor mij een gezonde belastbaarheid?

• Hoe verander ik mijn gedrag zodat ik op het moment dat het de juiste tijd is op eigen benen verder ga?

FTKW Pro gaat jou helpen om deze nieuwe kennis in praktijk te brengen. Na een persoonlijk gesprek met jouw leefstijlcoach en één van onze fitcoaches ontwikkelen wij samen een bewegingsplan. Naast dit bewegingsplan bieden wij jou digitale en persoonlijke ondersteuning om jouw nieuwe kennis op het gebied van beweging, voeding en gewoontes bij te houden. Door deze persoonlijke begeleiding op het gebied van zowel mentale ondersteuning, kennis als motivatie weet je zeker dat je het maximale resultaat uit jouw inzet haalt.

Voor wie?

De combinatie van het GLI programma en FTKW Pro is bedoeld voor mensen met overgewicht of obesitas. Via je zorgverzekeraar kom je in aanmerking voor het GLI programma wanneer je een BMI van boven de 30 hebt. Of wanneer je een BMI vanaf 25 hebt én daarbij een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes type 2 hebt. Verder moet je 18 jaar of ouder zijn.

Het programma:

Ervaring leert ons dat gedrag en gewoontes diepgeworteld zijn. Om een nieuwe koers te varen, gaan we samen met jou een traject in van 2 jaar. Dat klinkt misschien lang, maar regelmatig bewegen, voldoende ontspannen en bewuster eten is niet iets dat je zomaar om hebt gegooid. Het is een proces dat vraagt om tijd, begrip, geduld en begeleiding. Na dit traject weten we zeker dat je zelf verder kunt!

FTWK Pro bestaat uit 2 parallel aan elkaar lopende trajecten:

1. Inzicht: Je leert anders omgaan met voeding en eetgewoontes. Je leert wat gezond bewegen is en hoe jij jouw gedrag kan aanpassen op een gezondere leefstijl. Dit traject wordt samengevat in ongeveer 15 groeps- en individuele bijeenkomsten per jaar. In totaal duurt dit programma 2 jaar. Hiervan zijn 12 maanden begeleiding en 12 maanden zijn gericht op onderhoud.

2. Uitvoering: Met het beweegplan leren wij jou gezond bewegen. Dit doen we in een groepsvorm. Hierin neemt Fysio Koninginneweg het voortouw. We gaan daarbij op zoek naar een vorm waarin jij jou prettig en veilig voelt. Naast dit beweegplan krijg je ook persoonlijke ondersteuning van VoedingConditie. Dit zal over de veranderingen in het dagelijks leven gaan. Door de voortdurende aanwezigheid van onze fitcoaches heb jij altijd toegang tot extra ondersteuning in het beweegplan.

Startdatum: 

De kick off start bijeenkomst gaat plaatsvinden in februari 2023 bij voldoende aanmeldingen (exacte datum nader te bepalen)

Aanmelden?

Wil je starten met het FTKW Pro programma dan is een verwijzing van de huisarts een voorwaarde. De huisarts kan je een verwijzing geven voor een kennismaking met onze leefstijlcoach. Als jij, de huisarts en de leefstijlcoach er samen uit zijn, kan je van start. De leefstijlcoach heeft daarbij, naast individuele begeleiding, een coördinerende rol en is de spin in het web voor zowel jou, de fysiotherapeut, de huisarts als de fitcoach.

Kosten:

De ondersteuning vanuit fysio, diëtiste en leefstijlcoach worden, na een verwijzing door de huisarts, 2 jaar lang door de zorgverzekeraar vergoed. De kosten voor het uitgebreide sportaanbod en de begeleiding van de fitcoach zijn €10,- per week. Deze kosten worden per 4 weken gefactureerd gedurende de periode van het traject. Mocht je in de tussentijd het GLI programma onderbreken, dan wordt na 4 weken het bewegingstraject ook opzegbaar. Er is dus geen jaarcontract en er is geen inschrijfgeld. Het enige dat jij nodig hebt is een verwijzing, moed en motivatie!

Klinkt goed? En door!

Maak een afspraak voor een intake. Op deze manier kun je in alle rust al je vragenstellen aan onze leefstijlcoach Esther van der Kooij. Daarnaast bekijk je de trainingsruimte en bespreken we de werkwijze. Stap 1 is gezet, zet stap 2 samen met ons. We verwelkomen je graag!

Aanmelden kan via: esther@voedingconditie.nl

Overige voorwaardes:

De extra voorwaardes bovenop die van de beweegkuur komen:

  • Bij vroegtijdig afhaken berichten wij de huisarts en deze zet de vergoeding stop.
  • Maximaal 3 keer een snipperdag van de GLI bijeenkomsten.