Recepten

Fruitcrumble

Hoe heerlijk ziet dit eruit! Een lekkere fruitcrumble gemaakt van o.a. appel, banaan, rood fruit, walnoten en granen. Het kost je enkel 10 minuten bereidingstijd en vervolgens kan je het in de oven schuiven. De fruitcrumble kan je als tussendoortje gebruiken, maar je kan het ook serveren bij de yoghurt of kwark als ontbijt, lunch of tussendoor! Je kan het zowel warm als koud serveren en daarnaast kan je porties ook eenvoudig invriezen.

(On)gezonde tussendoortjes

Bij tussendoortjes is het soms nog wel eens lastig om iets gezonds te vinden. Veel producten die je in de supermarkt kan halen bevatten een hoog gehalte aan suiker en/of verzadigde vetten. Dan praat ik over bijvoorbeeld mueslirepen, fruitrepen, ontbijtkoekrepen en vele andere verpakte koekjes. Die allemaal een mooie verpakking hebben en vaak gezonder ogen dan dat ze daadwerkelijk zijn!

Zelf bakken

Zelf in de keuken gaan staan om tussendoortjes te bereiden op een gezonde wijze is natuurlijk ideaal. Anderzijds is het ook fijn als je iets hebt liggen dat je op ieder moment kan pakken.

Zodoende op zoek naar recepten die simpel te bereiden zijn. Daarnaast ook iets wat handig is te maken in een grote portie en makkelijk te bewaren is, in een afgesloten trommel ofwel vriezer. Want niets is zo fijn dat wanneer je drukt bent dat je niet hoeft na te denken, maar wel iets gezonds tevoorschijn kan toveren uit de (vries)kast.

Hieronder vind je het recept van de fruitcrumble. Bakse en eet smakelijk!

Recept fruitcrumble

Ingrediënten voor 10 porties:

  • 2 appels
  • 2 bananen
  • 150 gram rood fruit
  • 30 gram walnoten
  • 3 eetlepels kaneel
  • 3 eetlepels honing
  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 75 gram havervlokken
  • 3 eetlepels olie (bijv. walnootolie)
  • 25 ml water (gebruik evt. iets meer als het nog iets te droog is)

Benodigdheden:

1 grote ovenschaal (of eventueel bakplaat bekleed met bakpapier)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en verwijder het klokhuis.  Snijd de appel en banaan in blokjes/stukjes. Hak de walnoten wat fijner. Doe de appel, banaan en walnoten in een kom met 1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel honing.

Pak een andere kom en doe daarin alle overige ingrediënten; de overige kaneel en honing, volkoren tarwemeel, havervlokken, olie en water. Kneed/meng dit tot er een crumble ontstaat (het hoeft geen deeg o.i.d. te worden, het mag kruimelig blijven).

Doe het fruitmengsel in een grote ovenschaal. Verdeel vervolgens de crumble erover. Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven. Wanneer de crumble klaar is kan je deze iets laten afkoelen en is deze direct klaar om te serveren!

De fruitcrumble kan je verdelen in 10 porties. Vries de porties apart in en zo kan je het lang bewaren! Haal de crumble de avond voor bijv. je werk uit de vriezer en je kan op je werkdag genieten van dit heerlijke tussendoortje.