Leefstijl Tips

Favorieten van ..

De favorieten van Jorien

Tijdens onze spreekuren wordt vaak gevraagd naar praktische tips voor lekkere en ‘goede’ producten/ maaltijden. Milou trapte daarom al af met een blog over haar favorieten per eetmoment. (lees hem hier terug!) Ik (Jorien) schreef daarom deze blog met mijn favoriete producten die ik eigenlijk altijd in huis heb.

Roggecrackers
De dunne roggecrackers van Wasa (Lidl heeft ze ook) zijn echt mijn favoriet! Ik hou van de roggesmaak, en neem de crackers vaak als lunch met bijvoorbeeld wat muhammara of cottage cheese. Maar ook wanneer de tijd tot de warme maaltijd nét even iets te lang is, knabbel ik graag op deze dunne crispy crackers!
Ze zijn gemaakt van volkorenroggemeel, en bevatten daarnaast jodium volgens Wasa. (Wat niet vaak voorkomt bij crackers.)

Muhammara
Als ik even google kom ik erachter dat deze paprika walnoot -spread van origine uit de Arabische wereld komt. Hij smaakt lekker kruidig (maar ook weer niet te) en ik gebruik hem vaak op crackers. Maar ook als groente dip of smeersel op een broodje is ie heerlijk! Ik koop hem vaak kant en klaar (sorry, niet altijd het goede voorbeeld!;)) van Maza, maar je kunt hem ook heel makkelijk zelf maken.

Campina kwark met een vleugje mango
De ‘saaie’ witte kwark zonder smaakje maak je mij niet heel blij mee, maar deze variant met een vleugje mango vind ik heerlijk! Niet mega zoet, maar net even wat minder zuur dan gewone kwark. Per 250g (een half bakje) kom je aan 23g eiwit. Ook lekker om in te vriezen en als ijsje te eten.

Zuivelspread
Deze romige spread op basis van karnemelk staat vrijwel altijd in mijn koelkast. Soms met kruiden, soms naturel. Ik gebruik het vaak om broodbeleg wat op te fleuren (laagje zuivelspread + plakje kipfilet), maar ook vaak als basis van ‘room’ sausjes bij de warme maaltijd. Zelfs cheesecake maak ik graag met zuivelspread!

Pizza kruiden zonder zout
Deze smaakmaker zonder zout, gebruik ik bijvoorbeeld om pastasaus op smaak te brengen. Ook bij het maken van een dipsausje of als toevoeging op broodbeleg gebruik ik hem vaak. Maakt het net weer even anders: ).

Hopelijk inspireren we jullie met nieuwe ideeën. Blijf ons volgen voor meer inspiratie en recepten!