Leefstijl Recepten Tips

De favorieten per eetmoment van de diëtist

Wel eens benieuwd geweest naar wat onze favorieten zijn? Wat wij als diëtist nu vaak eten? Deze eerste keer is het de beurt aan onze (sport)diëtiste Milou.

Milou: ‘’Ik houd ontzettend van koken en gezonde voeding. Ook ben ik dol op het maken van gezonde baksels. Mij vind je dus vaak terug in de keuken. Wanneer ik heb gekookt of iets heb gebakken, dan zorg ik altijd eerst nog even dat het perfect op de foto komt. En vervolgens lekker eten! Mijn favorieten per eetmoment? Nou, daar moest ik eerst eens even goed over nadenken… Ik vind zoveel lekker haha! Maar hieronder vind je toch wel mijn favorieten!’’

Favoriete ontbijt:

Als ik mag kiezen voor een gezond en goed vullend ontbijt dan ga ik zeker voor mijn kwark! Dit vind ik altijd een fris begin van de dag. Daarnaast vult het ontzettend en kan je de komende uurtjes weer even door! Waaruit bestaat het dan?

  • 250 ml magere kwark
  • 1 portie (100-125 gram) fruit (vaak blauwe bessen of aardbeien)
  • 1 portie (40 gram) muesli of (zelfgemaakte) granola zonder toegevoegde suikers

Favoriete tussendoortje:

Bananenbrood met blauwe bessen is zeker een favorietje. Oeh, I love it!! Het recept is lekker makkelijk en zo klaar. Ik vries ze altijd per portie in, zodat ik voor bijv. een werkdag eruit kan halen en snel mee kan pakken. Ideaal vind ik zelf en nog eens lekker ook! Hoe je het bananenbrood kunt maken? Het recept volgt binnenkort op onze site.

Favoriete lunch:

Eigenlijk heb ik 2 favorieten! Dit zijn wel lunches die ik maak wanneer ik thuis aan het werk ben of in bijvoorbeeld het weekend. Ik ben namelijk dol op een eiwrap. Deze maak ik met veel groenten en met wat cottage cheese. Voor iedere week haal ik weer veel verse groente in huis. Wat ik in huis heb verschilt heel erg en daardoor zal dit recept ook variëren. Wat zit er in ieder geval in? Dat zijn twee eieren, deze kluts ik en daar bak ik de eiwrap van. Verder bak ik verse groenten of beleg ik de eiwrap met rauwe, verse groente. Vervolgens nog wat cottage cheese en klaar! Soms als extra voeg ik een plakje zalm, kip, kalkoen of ham toe.

Bananenpannenkoekjes met rood fruit. Alweer banaan? Ja, zeker! Niet op dezelfde dag hoor, beetje afwisseling daar houd ik wel van haha! Het recept kan je hier vinden.

Verder neem ik vaak volkoren crackers of volkoren brood met halvarine en hartig beleg, zoals 30+ kaas, 20+ smeerkaas, cottage cheese, kipfilet, kalkoenfilet. Deze beleg ik dan ook altijd met wat extra rauwkost, zoals een plakje komkommer, tomaat, sla of verse spinazie.

Favoriete fruit:

Aardbei staat met stipt op 1! Heerlijk dat de Hollandse aardbeien er weer zijn. Lekker om zo te eten, door de kwark te doen of op een cracker of beschuit. Daarnaast kun je er allerlei (gezonde) lekkernijen/tussendoortjes mee maken!

Favoriete avondmaaltijd:

Ik ben dol op koken. Daarnaast vind ik het vooral een super leuke uitdaging om de doorgaans minder gezonde gerechten gezond(er) te maken! Zo ben ik echt grote fan van lasagne. Je kan lasagne op zoveel verschillende manieren bereiden en daarom een heerlijk variërend gerecht. Lekker met gehakt, met een sausje en de kaas maakt het af. Maar voordat je het weet heb je ook een enorme caloriebom (wat het overigens niet minder lekker maakt haha). Een keertje een uitzondering moet kunnen, maar ik hou er dus van om gezonde(re) varianten uit te vinden en te kokkerellen die minstens zo lekker zijn! De zoete aardappellasagne is mijn nieuwe favoriet! Het recept hiervan vind je binnenkort ook op onze site.

Favoriete late night snack:

Het liefst sport ik voor het avondeten en gebruik ik mijn avondeten als goede herstelmaaltijd met oa voldoende eiwitten. Als ik na het avondeten sport dan kies ik ervoor na het sporten een schaaltje kwark met muesli. Ook als ik niet heb gesport of toch al voor het avondeten heb gesport kies ik alsnog vaak voor kwark met muesli (zie verhouding ontbijt, alleen zonder fruit). Doordat dit lekker vult kom ik in de avond minder/niet in de verleiding tot ongezonde dingen. Ook ik wel eens moeite om die verleiding te weerstaan.

Dit waren mijn favorieten. Hopelijk heb ik jullie nog weer kunnen inspireren voor nieuwe ideeën en recepten!

Blijf ons volgen voor nieuwe recepten en blogs!