Brownie met zoete aardappel🧡
Vrijdag 1 april was Maureen aanwezig bij de ALV van Vereniging Sportdiëtetiek Nederland en werd in de middag een masterclass koken gegeven door Jann’s Keuken. Er werden 2 heerlijke gerechten gekokt en gebakken, waaronder deze verrukkelijke brownie.
Echt waar, deze brownie doet niet onder aan een ‘normale’ brownie met een halve kilo suiker.
We hebben het recept even voor je uitgewerkt.
Wat heb je nodig voor 12 stukjes brownie?
- 350 gram zoete aardappel, in blokjes
- 100 gram medjoul dadels
- 2 eieren
- 75 gram havermout, fijngemalen
- 30 gram cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 20 gram honing
- Scheutje vanille extract
- 60 gram lekkere chocolade naar eigen keuze, fijngehakt
- 25 gram pecannoten, fijngehakt
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
- Bekleed een bakring/vorm/ovenschaal met bakpapier of vet in
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook beetgaar.
- Maal in een keukenmachine de zoete aardappel samen met de dadels fijn
- Voeg daarna de eieren, havermout, cacaopoeder, bakpoeder, honing en vanille extract toe en meng goed door elkaar
- Spatel op het laatst de chocolade en pecannoten door het beslag
- Stort het beslag in de bakvorm en bak voor circa 30 minuten in de oven
- Snijd de brownie in 12 stukjes en smullen maar!
Voedingswaarde per brownie
130 kcal
5 gram vet
1,9 gram verzadigd vet
16,3 gram koolhydraten
3,3 gram eiwit
2,6 g vezels
0,075 g zout