Recepten

Broodbeleg inspiratie

Broodbeleg inspiratie!

 

Nederland blijft het land van de bammetjes. En die hoeven echt niet saai belegd te zijn! Belangrijk is dat je beleg bij voorkeur ‘functioneel’ is, en dus gezonde voedingsstoffen bevat. Het is ook goed om te letten op de hoeveelheid zout in je broodbeleg. Daarnaast is variatie natuurlijk ook erg belangrijk om het leuk, lekker en gezond te houden!

Wij inspireren je vandaag met wat lekkere en gezonde broodbeleg opties.

– Cottage cheese met aardbeien

– Zuivelspread bieslook met een plakje kipfilet

– Zelf gemaakte bruschetta (zie recept hier)

– Plakje warme beenham met wat mosterd (wel ietsje zout)

– 100% pindakaas met plakjes banaan

– 100% pindakaas met komkommer en chili flakes

– Plakjes appel met kaneel

– Hummus, eventueel zelf gemaakt (zie recept hier)

– Plakjes haring met wat stukjes augurk en ui

– Scrammbled egg met groente (zie recept hier)

– Kaas met augurk

– Zuivelspread met gerookte zalm en tuinkers

– Paprikaspread of andere verse groentespreads (Makkelijk zelf te maken! Bijvoorbeeld pompoen of wortel koken, pureren en kruiden naar smaak toevoegen. Ook handig als je nog restjes van de warme maaltijd over hebt.)

– Zelf gemaakte eiersalade (Ook lekker voor Pasen! Recept volgt)

 

I.p.v. brood kun je natuurlijk ook kiezen voor volkorencrackers of een volkorenwrap.

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor je lunch? Check dan onze volgende blog over lunchinspiratie!