Eet als een atleet review – Duits

 

Al eerder schreven wij dat het boek Eet als een Atleet reeds vertaald is in het Duits. Daar zijn we erg trots op!

Maar nog leuker: reacties van Duitse lezers!

Zimo Tam is niet alleen good-looking, maar zelf ook atleet, personal trainer, studeerde sportwetenschappen aan de universiteit van Keulen én is auteur voor diverse online magazines. En hoe gaaf is het om uitgerekend van dit talent een superleuke bookreview te krijgen.

Weliswaar in het duits, maar hier kun je ‘m lezen!

Benieuwd naar het boek? Zowel in het Nederlands als Duits kun je ‘m hier bestellen.

Eet als een atleet goes international!

Met trots kunnen we vermelden dat het boek Eet als een Atleet, waar Titia een van de schrijfsters van is, stappen gaat zetten over de grens!

Eet als een Atleet wordt Eat like an Athlete en is inmiddels uitgebracht in het Duits. Klik hier voor de aanschaf van de Duitse versie.

Eet als een Atleet is hét boek dat je moet gelezen hebben als je interesse hebt in sportspecifieke voeding. Alles over de zin en onzin van eiwitshakes, gelletjes en andere sportvoeding, maar ook over een stuk basis: wat hoort er nu écht thuis in de voeding van een sporter vind je in dit boek. Ondersteund met praktische voorbeelden vormgegeven door personages, rekenmodellen, dagmenu’s, infographics maar ook een aantal lekkere recepten.

Het boek is samen geschreven met Vera Wisse en Sarai Pannekoek en is gerealiseerd door Marijke Berkenpas en haar partner Bart Mol, oprichters van I am a Foodie. Tevens een prachtige informative site die fabels van feiten over voeding écht onderscheid, ook weer ondersteund recepten en voorbeelden.

I am a Foodie heeft ook een aantal andere topboeken uitgebracht:

  • Eet als een Expert: Welke voeding is nu écht gezond en waarom?
  • Eet als een Expert Party Time: favoriete plant-based recepten voor elke party en hapje
  • Eet als een Expert – Zwanger! Zwanger zijn en worden: wat is het beste voor moeder en kind om te eten

Bestel een van deze boeken, of de Nederlandse versie van Eet als een atleet hier.

In september verwacht: Eet als een Atleet: hét boek over sportvoeding

Eindelijk is het dan zover: wie nog meer verdieping wil over sportvoeding kan in september het boek Eet als een Atleet verwachten. Zet je hier alvast op de lijst voor meer informatie.

Eet als een Atleet: hét boek over sportvoeding inclusief praktische tips en handige recepten!

Eet als een Atleet: hét boek over sportvoeding inclusief praktische tips en handige recepten!

Boekreview Bouw jouw voedingsplan

Bouw jouw voedingsplan

Bouw jouw voedingsplan

Voor de website www.iamafoodie.nl schreef Titia deze blog dit boekreview over het boek Bouw Jouw Voedingsplan (in 10 stappen) van Rob van Berkel. Op deze website vind je nog een tal van andere tips, reviews, recepten en blogs voor wetenschappelijke informatie op een leuke manier!

Op 17 oktober 2016 verscheen het boek Bouw Jouw Voedingsplan (in 10 stappen) van Rob van Berkel, (onderzoeks)diëtist en schrijver. Het boek is gericht aan sport, health en fitness professionals die allen te maken hebben met een steeds meer groeiende vraag naar voedingskennis. Rob stelt in zijn voorwoord dat hij je wegwijs wil maken in de fascinerende voedingswereld.

Koppelen en vertalen naar de praktijk
Voor wie Rob en zijn schrijfstijl kent, weet direct dat het inhoudelijk een sterk onderbouwd boek is. Rob weet als geen andere wetenschappelijke studies te beoordelen, koppelen en vertalen naar de praktijk. Zijn referentielijst is altijd indrukwekkend.

Het boek begint dan ook vrij pittig, bijvoorbeeld met de uitleg over co-enzym NAD (nicotinamide adenine dinucleotide en NAPD (nicotinamide adenine dinucleatide fosfaat) die betrokken is bij o.a. de afbraak van glucose. Het niveau is goed om ook diëtisten en voedingsexperts op te frissen hoe het ook alweer zit. Juist als je denkt dat de informatie misschien wel té diepgaand is, staan er ook genoeg bulletpoints in met makkelijke informatie, zodat je direct leest wat de belangrijkste hoofdzaken zijn.

Lees verder

Boek review Puur en Eerlijk

27353_0_72700672171c7ed1f05a243044227085

Voor de website www.iamafoodie.nl schreef ik een boekreview over het boek Puur en Eerlijk van Teun van de Keuken. Op deze website vind je nog een tal van andere boekreviews over verschillende voeding & dieetboeken.puur-en-eerlijk1

Inleiding
Teun van de Keuken, ik ben er fan van. Van zijn naam alleen al, maar ook zijn optreden in het door mij geliefde programma ‘Keuringsdienst van Waarde’. Hoewel ik geen columns in het Parool van hem lees en dus niet weet hoe zijn schrijfstijl is, was ik erg benieuwd naar zijn boek ‘Puur en Eerlijk’. Bij de vraag wie dit boek wilde reviewen heb ik dan ook enthousiast ‘ja’ geroepen. De achterkant belooft alveel: Teun koopt niet graag knollen voor citroenen, en zeker geen citroenen voor knollen. Kom maar op met alle sappige feiten over de herkomst van pure producten!

Lees verder