Recepten

Bananenbrood met blauwe bessen

Vandaag zullen we je laten zien hoe je heel eenvoudig een gezond tussendoortje kan maken!

Heb je wat (over)rijpe bananen liggen en vind je dat niet meer zo lekker om op te eten? Zonde om weg te gooien natuurlijk. Rijpe bananen zijn ideaal voor het maken van bananenbrood (of bijv. bananenpannenkoekjes).

Ben je niet zo heel handig in de keuken? Dat scheelt! Dit bananenbrood is super makkelijk te maken. Hieronder lees je het volledige recept! 🍌

Ingrediënten voor 1 bananenbrood:
– 130 gram havermeel/havermout of volkorenmeel
– 3 bananen (rijpe)
– 3 eieren
– 150 gram blauwe bessen (mag ook uit de diepvries zijn)
– 1/2 mango (mag ook uit de diepvries zijn)

Benodigdheden:
– Keukenmachine (niet noodzakelijk, gebruik dan bij voorkeur meel)
– Bakblik/cakeblik
– Bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de havermout fijn (indien je geen meel hebt). Voeg vervolgens de bananen en eieren toe. Maal (of prak) tot een glad beslag. Doe het beslag in een kom en voeg de blauwe bessen en mango toe (indien uit de vriezer hoeft dit niet (volledig) te zijn ontdooid). Roer het goed door zodat het fruit goed is verdeeld door het beslag. Leg een vel bakpapier in het bakblik en giet het beslag er vervolgens in. Zet voor ongeveer 45-50 minuten in de oven. Test met een prikkertje of het bananenbrood gaar is, als het prikkertje schoon blijft is het brood gaar.

Variatietip:
Alleen blauwe bessen of alleen mango is ook een optie. Je kan ook ander fruit naar wens kiezen, i.p.v. blauwe bessen en/of mango. Bijvoorbeeld appel is ook erg lekker door het bananenbrood.

Bewaartip:
Uit het bananenbrood snijd je ongeveer 12-13 plakken. Bewaar het in een afgesloten bak. Invriezen? Laat het brood eerst volledig afkoelen en vries per plakje/portie in.

Serveertip:
Plakje bananenbrood als tussendoortjes niet voldoende? Eet het met wat kwark of yoghurt!
Is het niet zoet genoeg? Dan kan je kiezen om er iets honing overheen te doen (maakt het natuurlijk wel weer net iets ongezonder ;))