Asperges met zalm

Dol op asperges? Combineer het met zalm en je hebt een heerlijke avondmaaltijd!

Ingrediënten per persoon:
– 1 of 2 Hasselback aardappelen*
– 200-250 gram asperges
– 1 gekookt ei
– 1 sauslepel (25 gram) saus naar keuze (optioneel)
– 1 zalmfilet
– 1/2 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de Hasselback aardappelen af in ongeveer 30 min. Schil de asperges en snijd de ondereindjes eraf. Kook deze ongeveer 10 min. Kook intussen ook het ei/de eieren. Bereid vervolgens het sausje. Bak de zalm in een (grill)pan in een klein scheutje olijfolie gaar in ongeveer 4-5 minuten.

*Ook zelf te maken: Neem 1-2 kleine aardappelen per persoon. Was ze goed, schillen niet nodig. Snijd ze half in. Strijk ze in met iets olie en kruid ze met wat kruiden en specerijen naar wens (bijv. knoflook, paprika, rozemarijn).

Variatietip:
Geen liefhebber van vis? Serveer het met beenham uit de oven!

Deel dit artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email